De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Venetië hebben de samenstelling van de vier jury's van de 74e editie van de Mostra voorgesteld: Venezia 74, Orizzonti, Luigi De Laurentiis prijs voor Beste Debuut Film en Venice Virtual Reality. De Vlaamse regisseur Fien Troch zal samen met zes andere internationale filmmakers zeven prijzen weggeven van de sectie Orizzonti (Horizonten). Vorig jaar won Troch in diezelfde sectie de prijs voor Beste Regie met haar film Home.

'Geweldige kans'

'Het is een grote eer om te zetelen in deze jury van het filmfestival van Venetië, nog steeds een van de grootste festivals ter wereld', reageerde Troch. 'De wereldpremière van Home daar kunnen beleven en daarna meteen ook een prijs in ontvangst nemen, was een geweldige kans. Om dan dit jaar terug te komen en het werk van andere filmmakers te belonen, zal ongetwijfeld een even waardevolle ervaring zijn.'

Eerder werd al bekendgemaakt dat Annette Bening de juryvoorzitter is van de officiële selectie van het Filmfestival van Venetië dit jaar. Zij krijgt assistentie van de regisseurs Michel Franco, Edgar Wright, Yonfan en Ildiko Enyedi, van de actrices Rebecca Hall, Anna Mouglalis en Jasmine Trinca en van filmcriticus David Stratton.

De 74ste editie van het oudste filmfestival ter wereld vindt plaats van 30 augustus tot 9 september. Donderdag wordt het programma van de Mostra gepresenteerd.

De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Venetië hebben de samenstelling van de vier jury's van de 74e editie van de Mostra voorgesteld: Venezia 74, Orizzonti, Luigi De Laurentiis prijs voor Beste Debuut Film en Venice Virtual Reality. De Vlaamse regisseur Fien Troch zal samen met zes andere internationale filmmakers zeven prijzen weggeven van de sectie Orizzonti (Horizonten). Vorig jaar won Troch in diezelfde sectie de prijs voor Beste Regie met haar film Home. 'Het is een grote eer om te zetelen in deze jury van het filmfestival van Venetië, nog steeds een van de grootste festivals ter wereld', reageerde Troch. 'De wereldpremière van Home daar kunnen beleven en daarna meteen ook een prijs in ontvangst nemen, was een geweldige kans. Om dan dit jaar terug te komen en het werk van andere filmmakers te belonen, zal ongetwijfeld een even waardevolle ervaring zijn.' Eerder werd al bekendgemaakt dat Annette Bening de juryvoorzitter is van de officiële selectie van het Filmfestival van Venetië dit jaar. Zij krijgt assistentie van de regisseurs Michel Franco, Edgar Wright, Yonfan en Ildiko Enyedi, van de actrices Rebecca Hall, Anna Mouglalis en Jasmine Trinca en van filmcriticus David Stratton. De 74ste editie van het oudste filmfestival ter wereld vindt plaats van 30 augustus tot 9 september. Donderdag wordt het programma van de Mostra gepresenteerd.