Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking in Gent. De krant De Gentenaar en Ghent Marriott Hotel, met steun van de Stad Gent, gingen voor het vijfde jaar op rij op zoek naar de "Strafste Gentenaar". De laureaat werd verkozen uit zes categoriewinnaars, met name fotografe Lieve Blanquaert (cultuur), zangeres Trixie Whitley (muziek), bodemonderzoeker Philippe De Smedt (academische wereld), voetballer Kevin De Bruyne (sport), kok Wim Ballieu (bedrijfsleven) en Van Groeningen (media & entertainment).

Van Groeningen volgt zeilster Evi Van Acker op, die in 2012 brons haalde op de Olympische Spelen in Londen. De regisseur kon niet aanwezig zijn op de verkiezingsshow, omdat hij in Los Angeles de Oscar-nominatie voor beste buitenlandse film van 'The Broken Circle Breakdown' promoot.

"Het is een beetje overweldigend wat er allemaal gebeurt door dat filmpje dat wij gemaakt hebben. Van Gent tot Hollywood", zei Van Groeningen in een ingezonden videoboodschap. De trofee werd in ontvangst genomen door onder meer zijn vriendin, actrice Charlotte Vandermeersch.

De uitreiking werd voor het eerst live uitgezonden door de regionale zender AVS. (Belga/TV)

Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking in Gent. De krant De Gentenaar en Ghent Marriott Hotel, met steun van de Stad Gent, gingen voor het vijfde jaar op rij op zoek naar de "Strafste Gentenaar". De laureaat werd verkozen uit zes categoriewinnaars, met name fotografe Lieve Blanquaert (cultuur), zangeres Trixie Whitley (muziek), bodemonderzoeker Philippe De Smedt (academische wereld), voetballer Kevin De Bruyne (sport), kok Wim Ballieu (bedrijfsleven) en Van Groeningen (media & entertainment). Van Groeningen volgt zeilster Evi Van Acker op, die in 2012 brons haalde op de Olympische Spelen in Londen. De regisseur kon niet aanwezig zijn op de verkiezingsshow, omdat hij in Los Angeles de Oscar-nominatie voor beste buitenlandse film van 'The Broken Circle Breakdown' promoot. "Het is een beetje overweldigend wat er allemaal gebeurt door dat filmpje dat wij gemaakt hebben. Van Gent tot Hollywood", zei Van Groeningen in een ingezonden videoboodschap. De trofee werd in ontvangst genomen door onder meer zijn vriendin, actrice Charlotte Vandermeersch. De uitreiking werd voor het eerst live uitgezonden door de regionale zender AVS. (Belga/TV)