De man die ons Steve + Sky, Dagen Zonder Lief en De Helaasheid der Dingen schonk, kiest voor zijn vierde film voor een bewerking van The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama, een toneelstuk dat geschreven werd door Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. Het stuk wordt verpakt in een bluegrass/country optreden en gaat over countryzangers Monroe/Didier en Alabama/Elise die de dood van hun dochter Maybelle proberen te verwerken.

Johan Heldenbergh zal, net als in het theaterstuk, Monroe gestalte geven. De acteur werkte eerder al met Van Groeningen samen voor Steve + Sky en De Helaasheid der Dingen. Voor de vrouwelijke hoofdrol kiest Van Groeningen voor Veerle Baetens. Zij liet aan De Morgen weten 'zeer blij' te zijn met de rol. De actrice die bekend werd als Sara in de gelijknamige telenovelle volgt op dit moment, tijdens de opnames van het tweede seizoen van de politieserie Code 37, gitaarlessen om de rol van countryzangeres Alabama te kunnen neerzetten.

Na een volgens Van Groeningen 'zeer intense casting', is hij toch gelukkig met het resultaat. Hij zegt al uit te kijken naar de opnames, die voor de zomer van 2011 gepland zijn.

Jan Walraven

De man die ons Steve + Sky, Dagen Zonder Lief en De Helaasheid der Dingen schonk, kiest voor zijn vierde film voor een bewerking van The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama, een toneelstuk dat geschreven werd door Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. Het stuk wordt verpakt in een bluegrass/country optreden en gaat over countryzangers Monroe/Didier en Alabama/Elise die de dood van hun dochter Maybelle proberen te verwerken. Johan Heldenbergh zal, net als in het theaterstuk, Monroe gestalte geven. De acteur werkte eerder al met Van Groeningen samen voor Steve + Sky en De Helaasheid der Dingen. Voor de vrouwelijke hoofdrol kiest Van Groeningen voor Veerle Baetens. Zij liet aan De Morgen weten 'zeer blij' te zijn met de rol. De actrice die bekend werd als Sara in de gelijknamige telenovelle volgt op dit moment, tijdens de opnames van het tweede seizoen van de politieserie Code 37, gitaarlessen om de rol van countryzangeres Alabama te kunnen neerzetten. Na een volgens Van Groeningen 'zeer intense casting', is hij toch gelukkig met het resultaat. Hij zegt al uit te kijken naar de opnames, die voor de zomer van 2011 gepland zijn. Jan Walraven