Acht jaar na de Vlaamse release is de Amerikaanse première dan eindelijk een feit. Voor Erik Van Looy is dit 'een jongensdroom die werkelijkheid wordt.' De Belgische regisseur stelde zijn prent voor aan de Amerikaanse pers in Hollywood.

'Ik ben moe maar tevreden. De première was leuk, maar ook bijzonder overrompelend. Ik heb al heel wat rodelopersituaties meegemaakt, maar hier staat veel meer volk en zijn er veel meer micro's, best intimiderend', klinkt het op Radio 1 na de première.

James Marsden , REUTERS
James Marsden © REUTERS

Van Looy moest het publiek in zijn eentje toespreken. Aangezien er enkele bekende acteurs in zijn cast zitten, was de pers massaal aanwezig. De regisseur hoopte dat zijn acteurs mee het podium zouden beklimmen, maar hij moest uiteindelijk alleen speechen voor 600 gasten. 'Alles is goed verlopen,' aldus de Belgische cineast.

Van Looy hoopt de komende weken op een bescheiden hit. Tijdens de première reageerde het publiek in ieder geval al positief. 'Het was stil wanneer het stil moest zijn en het lachte als dat gepast was. Er werd ook geapplaudisseerd, wat ingebakken zit in de Amerikaanse filmcultuur,' licht hij toe.

(LP)

Bron: Radio 1

Acht jaar na de Vlaamse release is de Amerikaanse première dan eindelijk een feit. Voor Erik Van Looy is dit 'een jongensdroom die werkelijkheid wordt.' De Belgische regisseur stelde zijn prent voor aan de Amerikaanse pers in Hollywood. 'Ik ben moe maar tevreden. De première was leuk, maar ook bijzonder overrompelend. Ik heb al heel wat rodelopersituaties meegemaakt, maar hier staat veel meer volk en zijn er veel meer micro's, best intimiderend', klinkt het op Radio 1 na de première. Van Looy hoopt de komende weken op een bescheiden hit. Tijdens de première reageerde het publiek in ieder geval al positief. 'Het was stil wanneer het stil moest zijn en het lachte als dat gepast was. Er werd ook geapplaudisseerd, wat ingebakken zit in de Amerikaanse filmcultuur,' licht hij toe. (LP)Bron: Radio 1