Na 'Django Unchained', 'Kill Bill' en 'Inglourious Basterds', waarvoor hij eerder (nieuwe) nummers leverde, gaat de invloedrijke componist Ennio Morricone opnieuw de hort op met Quentin Tarantino, deze keer voor de volledige soundtrack van western 'The Hateful Eight'. Mister Q maakte het toch wel grote nieuws zelf bekend tijdens Comic-Con in San Diego.

Morricone, intussen 86 jaar, componeerde tijdens zijn carrière al meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs. Vooral de samenwerking tijdens de jaren zestig met zijn goede vriend en voormalig klasgenoot Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns, vaak met Clint Eastwood in de hoofdrol, spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding.

Reuters
© Reuters

Onder meer de muziek van de Dollar-trilogie, met als bekendste titel 'The Good, The Bad and The Ugly' uit 1966 is van de hand van Morricone. Ook andere Italiaanse cinemagrootheden als Pier Paolo Pasolini en Giuseppe Tornatore deden later nog een beroep op Morricone. De componist werd zelfs populair in Hollywood, waar onder meer Terrence Malick (voor 'Days of Heaven'), Brian De Palma ('The Untouchables' en 'Casualties of War') en Roland Joffe ('The Mission') bij hem kwamen aankloppen.

Voor Morricone wordt het de eerste keer in meer dan 40 jaar dat hij nog eens de filmmuziek schrijft voor een western. Hoe dat zal klinken, komen we ten vroegste tegen het einde van het jaar te weten, wanneer de film uitkomt. Volgens Entertainment Weekly wordt het 'de vuilste, smerigste en dodelijkste film van het jaar'. Onder meer Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen en Bruce Dern spelen de hoofdrollen.

The Hateful Eight volgt acht niet-doordeweekse 'reizigers' die zich door het lot - een grote sneeuwstorm - genoodzaakt zien om te schuilen in dezelfde saloon van een postkoetshalte. Ze raken er verwikkeld in een verhaal van verraad en bedrog.

'No one comes up here without a damn good reason', zo blijkt uit deze affiche.

gf
© gf
Na 'Django Unchained', 'Kill Bill' en 'Inglourious Basterds', waarvoor hij eerder (nieuwe) nummers leverde, gaat de invloedrijke componist Ennio Morricone opnieuw de hort op met Quentin Tarantino, deze keer voor de volledige soundtrack van western 'The Hateful Eight'. Mister Q maakte het toch wel grote nieuws zelf bekend tijdens Comic-Con in San Diego.Morricone, intussen 86 jaar, componeerde tijdens zijn carrière al meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs. Vooral de samenwerking tijdens de jaren zestig met zijn goede vriend en voormalig klasgenoot Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns, vaak met Clint Eastwood in de hoofdrol, spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding. Onder meer de muziek van de Dollar-trilogie, met als bekendste titel 'The Good, The Bad and The Ugly' uit 1966 is van de hand van Morricone. Ook andere Italiaanse cinemagrootheden als Pier Paolo Pasolini en Giuseppe Tornatore deden later nog een beroep op Morricone. De componist werd zelfs populair in Hollywood, waar onder meer Terrence Malick (voor 'Days of Heaven'), Brian De Palma ('The Untouchables' en 'Casualties of War') en Roland Joffe ('The Mission') bij hem kwamen aankloppen. Voor Morricone wordt het de eerste keer in meer dan 40 jaar dat hij nog eens de filmmuziek schrijft voor een western. Hoe dat zal klinken, komen we ten vroegste tegen het einde van het jaar te weten, wanneer de film uitkomt. Volgens Entertainment Weekly wordt het 'de vuilste, smerigste en dodelijkste film van het jaar'. Onder meer Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen en Bruce Dern spelen de hoofdrollen.The Hateful Eight volgt acht niet-doordeweekse 'reizigers' die zich door het lot - een grote sneeuwstorm - genoodzaakt zien om te schuilen in dezelfde saloon van een postkoetshalte. Ze raken er verwikkeld in een verhaal van verraad en bedrog.'No one comes up here without a damn good reason', zo blijkt uit deze affiche.