Elizabeth Olsen zal meespelen in de remake van de klassieker Godzilla. Dat zei ze tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards (de Britse tegenhangers van de Oscars). De Amerikaanse actrice is de jongere zus van Mary-Kate en Ashley Olsen. Zij zijn vooral bekend van de romantische komedie It Takes Two.

Volgens nog onbevestigde berichten zouden ook Bryan Cranston (Breaking Bad,...) en Aaron Taylor-Johnson (Anne Karenina,...) een rol krijgen in de film. Gareth Edwards zal de remake van Godzilla regisseren. Zijn vorige film Monsters dateert uit 2010 en kreeg redelijk goede kritieken.

Edwards wil niet de zoveelste remake maken. Het scenario wordt onder handen genomen door Frank Darabont. Hij schreef ook het script van The Shawshank Redemption. Die film staat op nummer één in de ranking van IMDb, een gerenommeerde filmsite. Elizabeth Olsen liet al vallen dat nieuwe Godzilla "zeker geen lichtvoetig filmpje zal worden". "We keren terug naar de roots van de Japanse cinema", aldus de actrice.

De wortels van Godzilla liggen in Japan. Daar verscheen in 1954 de eerste Godzilla-film in het zwart-wit. Het verhaal over de dinosaurus die ontwaakt door nucleaire proeven en de stad vernielt, slaat aan. In 1956 steekt Godzilla de oceaan over. In Amerika heet de film Godzilla, King of the Monsters!. Later wordt het monster een waar culticoon. Er volgen meer films, tv-series, strips, videogames,... In 1996 wint Godzilla zelfs de MTV Lifetime Achievement Award.

De laatste noemenswaardige remake dateert van 1998. Die film, simpelweg Godzilla genaamd, werd gemengd onthaald. De kwaliteit van de special effects werd geprezen. De verhaallijn, waarin een flauwe lovestory verweven zit, was daarentegen een afknapper. Of Gerath Edwards beter doet, zien we op 28 mei 2014. Dan komt de film in onze zalen. (CM)

Elizabeth Olsen zal meespelen in de remake van de klassieker Godzilla. Dat zei ze tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards (de Britse tegenhangers van de Oscars). De Amerikaanse actrice is de jongere zus van Mary-Kate en Ashley Olsen. Zij zijn vooral bekend van de romantische komedie It Takes Two. Volgens nog onbevestigde berichten zouden ook Bryan Cranston (Breaking Bad,...) en Aaron Taylor-Johnson (Anne Karenina,...) een rol krijgen in de film. Gareth Edwards zal de remake van Godzilla regisseren. Zijn vorige film Monsters dateert uit 2010 en kreeg redelijk goede kritieken. Edwards wil niet de zoveelste remake maken. Het scenario wordt onder handen genomen door Frank Darabont. Hij schreef ook het script van The Shawshank Redemption. Die film staat op nummer één in de ranking van IMDb, een gerenommeerde filmsite. Elizabeth Olsen liet al vallen dat nieuwe Godzilla "zeker geen lichtvoetig filmpje zal worden". "We keren terug naar de roots van de Japanse cinema", aldus de actrice. De wortels van Godzilla liggen in Japan. Daar verscheen in 1954 de eerste Godzilla-film in het zwart-wit. Het verhaal over de dinosaurus die ontwaakt door nucleaire proeven en de stad vernielt, slaat aan. In 1956 steekt Godzilla de oceaan over. In Amerika heet de film Godzilla, King of the Monsters!. Later wordt het monster een waar culticoon. Er volgen meer films, tv-series, strips, videogames,... In 1996 wint Godzilla zelfs de MTV Lifetime Achievement Award. De laatste noemenswaardige remake dateert van 1998. Die film, simpelweg Godzilla genaamd, werd gemengd onthaald. De kwaliteit van de special effects werd geprezen. De verhaallijn, waarin een flauwe lovestory verweven zit, was daarentegen een afknapper. Of Gerath Edwards beter doet, zien we op 28 mei 2014. Dan komt de film in onze zalen. (CM)