"Halloween" geldt nog steeds als één van de beste films in het horrorgenre ooit gemaakt. John Carpenter liet aan Variety weten, betrokken te zijn als uitvoerend producent. "38 jaar na de originele 'Halloween' ga ik helpen het tiende vervolg te maken. Mijn betrachting is om er de engste ooit van te maken", liet hij optekenen. Hij krijgt hulp van Jason Blum van Blumhouse Productions, die de film mee zal financieren.

"Halloween is zo'n film die iedereen in ons bedrijf heeft geïnspireerd om betrokken te raken in de wereld van de horrorfilms", zegt hij. "Malek Akkad en John Carpenter hebben een plaatsje in ons hart veroverd dus we zijn allemaal opgetogen dat Miramax ons samen heeft gebracht."

De tien films die de Halloween-reeks inmiddels telt, hebben wereldwijd zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) opgehaald. In het eerste deel uit 1978 werd beschreven hoe Michael Myers, die op 6-jarige leeftijd zijn zusje doodstak, uit een psychiatrisch ziekenhuis ontsnapt en terugkeert naar zijn geboortestad om daar mensen te vermoorden.

Carpenter werkte mee aan alle films die volgden op het eerste deel, maar regisseerde er zelf geen meer. Wanneer het nieuwe deel in de bioscopen moet verschijnen, is nog niet bekend.

"Halloween" geldt nog steeds als één van de beste films in het horrorgenre ooit gemaakt. John Carpenter liet aan Variety weten, betrokken te zijn als uitvoerend producent. "38 jaar na de originele 'Halloween' ga ik helpen het tiende vervolg te maken. Mijn betrachting is om er de engste ooit van te maken", liet hij optekenen. Hij krijgt hulp van Jason Blum van Blumhouse Productions, die de film mee zal financieren. "Halloween is zo'n film die iedereen in ons bedrijf heeft geïnspireerd om betrokken te raken in de wereld van de horrorfilms", zegt hij. "Malek Akkad en John Carpenter hebben een plaatsje in ons hart veroverd dus we zijn allemaal opgetogen dat Miramax ons samen heeft gebracht." De tien films die de Halloween-reeks inmiddels telt, hebben wereldwijd zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) opgehaald. In het eerste deel uit 1978 werd beschreven hoe Michael Myers, die op 6-jarige leeftijd zijn zusje doodstak, uit een psychiatrisch ziekenhuis ontsnapt en terugkeert naar zijn geboortestad om daar mensen te vermoorden. Carpenter werkte mee aan alle films die volgden op het eerste deel, maar regisseerde er zelf geen meer. Wanneer het nieuwe deel in de bioscopen moet verschijnen, is nog niet bekend.