In de trailer zien we hoe enkele adviseurs Thatcher stijladvies geven. De heren vertellen de Ijzeren Dame dat haar stem te hoog is, een knipoog naar het feit dat Thatcher jaren schaafde aan een accent dat goed genoeg was voor een Prime Minister. Daarnaast krijgt Thatcher in het filmpje ook het advies om haar hoed en haar parels af te zweren. "De hoed wil ik misschien wel laten vallen", zegt Meryl Streep als de politica, 'maar over de parels valt niet te onderhandelen'.

Het lachje dat aansluit op die laatste zin, is intussen al onderwerp van discussie onder Britse filmcritici. Volgens onder meer Michael White van The Guardian is het nogal onrealistisch, want humor was Thatchers achillespees. "In fact", besluit White, "it was a whole bloody leg".

'The Iron Lady' komt in januari in de zalen, en werd geregisseerd door Phyllida Loyd (bekend van 'Mamma Mia'). Verwacht wordt dat Meryl Streep met deze vertolking opnieuw kans zal maken op een Oscar. (MD)

In de trailer zien we hoe enkele adviseurs Thatcher stijladvies geven. De heren vertellen de Ijzeren Dame dat haar stem te hoog is, een knipoog naar het feit dat Thatcher jaren schaafde aan een accent dat goed genoeg was voor een Prime Minister. Daarnaast krijgt Thatcher in het filmpje ook het advies om haar hoed en haar parels af te zweren. "De hoed wil ik misschien wel laten vallen", zegt Meryl Streep als de politica, 'maar over de parels valt niet te onderhandelen'. Het lachje dat aansluit op die laatste zin, is intussen al onderwerp van discussie onder Britse filmcritici. Volgens onder meer Michael White van The Guardian is het nogal onrealistisch, want humor was Thatchers achillespees. "In fact", besluit White, "it was a whole bloody leg". 'The Iron Lady' komt in januari in de zalen, en werd geregisseerd door Phyllida Loyd (bekend van 'Mamma Mia'). Verwacht wordt dat Meryl Streep met deze vertolking opnieuw kans zal maken op een Oscar. (MD)