Lars Von Triers langverwachte, hitsige film 'Nymphomaniac' heeft een eerste officiële trailer. Naast de flinke portie geslachtsdrift, nuditeit en extreme emoties heeft Von Trier naar goede gewoonte oog voor esthetische details.

Charlotte Gainsbourg, de sexverslaafde Joe, speelt de hoofdrol, maar de trailer focust evenveel op de jonge jaren van de zelfverklaarde nymfomane, vertolkt door de charmante Stacy Martin. De Director Photography waarmee Von Trier samenwerkte aan 'Melancholia' waarschuwde hem om niet in 'de val' te trappen - wat ouder wordende regisseurs zo vaak doen -, namelijk films brengen waarin vrouwen alsmaar jonger en naakter verschijnen. Zoals deze trailer duidelijk maakt, trok Von Trier zich niets aan van zijn advies. Integendeel, de Deense regisseur toont dat hij net dát van plan is met zijn films. Typisch Von Trier.

Cannes-woordvoerder Thierry Fremaux liet weten dat de Deense provocateur komende festivaleditie welkom is in de mondaine badstad. 'De controverse was even stupide als datgene wat hij destijds uitkraamde. Ik heb hem gezegd dat die (nazi-) joke geen goeie was, maar dat de controverse oneerlijk was.' Nymphomaniac zal naar alle waarschijnlijkheid niet meedingen naar een prijs in de Competitie van het prestigieuze filmfestival. Een selectie Buiten Competitie behoort wel tot de mogelijkheden.

De wereldpremière van 'Nymphomaniac' vindt plaats op kerstdag in het Deense Kopenhagen. In januari verschijnt de film in onze filmzalen in twee delen. (DB)

Lars Von Triers langverwachte, hitsige film 'Nymphomaniac' heeft een eerste officiële trailer. Naast de flinke portie geslachtsdrift, nuditeit en extreme emoties heeft Von Trier naar goede gewoonte oog voor esthetische details.Charlotte Gainsbourg, de sexverslaafde Joe, speelt de hoofdrol, maar de trailer focust evenveel op de jonge jaren van de zelfverklaarde nymfomane, vertolkt door de charmante Stacy Martin. De Director Photography waarmee Von Trier samenwerkte aan 'Melancholia' waarschuwde hem om niet in 'de val' te trappen - wat ouder wordende regisseurs zo vaak doen -, namelijk films brengen waarin vrouwen alsmaar jonger en naakter verschijnen. Zoals deze trailer duidelijk maakt, trok Von Trier zich niets aan van zijn advies. Integendeel, de Deense regisseur toont dat hij net dát van plan is met zijn films. Typisch Von Trier.Cannes-woordvoerder Thierry Fremaux liet weten dat de Deense provocateur komende festivaleditie welkom is in de mondaine badstad. 'De controverse was even stupide als datgene wat hij destijds uitkraamde. Ik heb hem gezegd dat die (nazi-) joke geen goeie was, maar dat de controverse oneerlijk was.' Nymphomaniac zal naar alle waarschijnlijkheid niet meedingen naar een prijs in de Competitie van het prestigieuze filmfestival. Een selectie Buiten Competitie behoort wel tot de mogelijkheden.De wereldpremière van 'Nymphomaniac' vindt plaats op kerstdag in het Deense Kopenhagen. In januari verschijnt de film in onze filmzalen in twee delen. (DB)