Een topactrice casten in een biografische prent over een overleden icoon: het is zowaar het handelsmerk van The Weinstein Company geworden. Na successen als 'My Week With Marilyn' en 'The Iron Lady' (de film die Meryl Streep een 17e Oscarnominatie en derde Oscarbeeldje opleverde) zetten Bob en Harvey Weinstein alles in op 'Grace of Monaco', een aankomende film over het leven van Hollywoodactrice Grace Kelly, de voormalige Prinses van Monaco.

'Grace of Monaco' focust zich op het persoonlijke verhaal van Grace Kelly in de jaren '60. Er wordt dieper ingegaan op haar rol in het dispuut tussen Prins Rainier III en de toenmalige Franse president Charles De Gaulle over de vernieuwing van de belastingwetten. Terwijl haar echtgenoot zes maanden de tijd kreeg om Monaco te redden van een Franse staatsgreep, zat Grace Kelly op de achtergrond ook niet bepaald stil. Uit de film zal blijken in welke mate haar invloed het onafhankelijke Monaco gered heeft.

Naast Nicole Kidman verschijnen ook onder meer Tim Roth, Frank Langella, Milo Ventimiglia en Parker Posey ten tonele. Met Kidman heeft regisseur Olivier Dahan alvast (Oscar?)goud in handen. Met drie nominaties op haar rijke palmares en een gouden beeldje op haar schouw is Kidman geen onbekende in het Oscarcircuit. Uit de zopas vrijgegeven foto maakt haar fysieke voorkomen alvast heel wat indruk. Het is nog wachten tot 2014 om te kijken of Kidman in 'Grace Of Monaco' even veel potten kan breken zoals de echte dat ooit gedaan heeft. (TR)

Een topactrice casten in een biografische prent over een overleden icoon: het is zowaar het handelsmerk van The Weinstein Company geworden. Na successen als 'My Week With Marilyn' en 'The Iron Lady' (de film die Meryl Streep een 17e Oscarnominatie en derde Oscarbeeldje opleverde) zetten Bob en Harvey Weinstein alles in op 'Grace of Monaco', een aankomende film over het leven van Hollywoodactrice Grace Kelly, de voormalige Prinses van Monaco. 'Grace of Monaco' focust zich op het persoonlijke verhaal van Grace Kelly in de jaren '60. Er wordt dieper ingegaan op haar rol in het dispuut tussen Prins Rainier III en de toenmalige Franse president Charles De Gaulle over de vernieuwing van de belastingwetten. Terwijl haar echtgenoot zes maanden de tijd kreeg om Monaco te redden van een Franse staatsgreep, zat Grace Kelly op de achtergrond ook niet bepaald stil. Uit de film zal blijken in welke mate haar invloed het onafhankelijke Monaco gered heeft. Naast Nicole Kidman verschijnen ook onder meer Tim Roth, Frank Langella, Milo Ventimiglia en Parker Posey ten tonele. Met Kidman heeft regisseur Olivier Dahan alvast (Oscar?)goud in handen. Met drie nominaties op haar rijke palmares en een gouden beeldje op haar schouw is Kidman geen onbekende in het Oscarcircuit. Uit de zopas vrijgegeven foto maakt haar fysieke voorkomen alvast heel wat indruk. Het is nog wachten tot 2014 om te kijken of Kidman in 'Grace Of Monaco' even veel potten kan breken zoals de echte dat ooit gedaan heeft. (TR)