De eerste trailer van 'The Way, Way Back' is zopas verschenen. In dit komisch drama van de makers van 'The Descendants', zien we Steve Carell in zijn eerste rol als antiheld en een hilarisch onvolwassen Sam Rockwell.

Nat Faxon en Jim Rash, die in 2012 voor 'The Descendants' een Oscar kregen voor beste aangepaste script, nemen voor deze film voor het eerst plaats in het regiestoeltje. 'The Way, Way Back' vertelt het verhaal van een stille tiener die stilaan de weg in het leven vindt. Duncan (Liam James) is een eenzame jongen. Hij heeft geen zelfvertrouwen, geen vrienden en hij wordt er constant op gewezen door Trent (Steve Carell), de nieuwe vriend van zijn moeder. We zien hoe Trent Duncan vraagt om zichzelf punten te geven op een schaal van een tot tien. De jongen antwoordt met een zes, maar Trent zegt: "Nee, jij bent een drie."

Wanneer hij heel de zomer komt vast te zitten in het buitenverblijf van Trent, trekt hij keer op keer naar het waterpretpark Water Wizz. Daar leert hij Owen (Sam Rockwell) kennen, de onvolwassen en komische manager van het park, en bloeit hij beetje bij beetje open.

'The Way, Way Back' lijkt zich vooral te profileren als een komedie, maar de feeling voor de dramatische kant van het verhaal is nooit ver weg. Een touch van Rash en Faxon die ons sterk doet denken aan 'The Descendants'. Zo wordt de eenzaamheid van Duncan, waar zoveel jongeren mee te kampen hebben, gevoelig en met dat beetje extra ernst in beeld gebracht.

De trailer weet humor en drama mooi te balanceren. Je krijgt zin in meer, zonder dat de trailer de grappigste en meest dramatische momenten van de film prijsgeeft. Steve Carell, die voor een keer de antiheld speelt, is opmerkelijk, maar Sam Rockwell lijkt de ster van de film met zijn sarcastisch gevoel voor humor en hilarische oneliners.

'The Way, Way Back' verschijnt wereldwijd in de zalen op 5 juli. (JH)

De eerste trailer van 'The Way, Way Back' is zopas verschenen. In dit komisch drama van de makers van 'The Descendants', zien we Steve Carell in zijn eerste rol als antiheld en een hilarisch onvolwassen Sam Rockwell. Nat Faxon en Jim Rash, die in 2012 voor 'The Descendants' een Oscar kregen voor beste aangepaste script, nemen voor deze film voor het eerst plaats in het regiestoeltje. 'The Way, Way Back' vertelt het verhaal van een stille tiener die stilaan de weg in het leven vindt. Duncan (Liam James) is een eenzame jongen. Hij heeft geen zelfvertrouwen, geen vrienden en hij wordt er constant op gewezen door Trent (Steve Carell), de nieuwe vriend van zijn moeder. We zien hoe Trent Duncan vraagt om zichzelf punten te geven op een schaal van een tot tien. De jongen antwoordt met een zes, maar Trent zegt: "Nee, jij bent een drie." Wanneer hij heel de zomer komt vast te zitten in het buitenverblijf van Trent, trekt hij keer op keer naar het waterpretpark Water Wizz. Daar leert hij Owen (Sam Rockwell) kennen, de onvolwassen en komische manager van het park, en bloeit hij beetje bij beetje open. 'The Way, Way Back' lijkt zich vooral te profileren als een komedie, maar de feeling voor de dramatische kant van het verhaal is nooit ver weg. Een touch van Rash en Faxon die ons sterk doet denken aan 'The Descendants'. Zo wordt de eenzaamheid van Duncan, waar zoveel jongeren mee te kampen hebben, gevoelig en met dat beetje extra ernst in beeld gebracht. De trailer weet humor en drama mooi te balanceren. Je krijgt zin in meer, zonder dat de trailer de grappigste en meest dramatische momenten van de film prijsgeeft. Steve Carell, die voor een keer de antiheld speelt, is opmerkelijk, maar Sam Rockwell lijkt de ster van de film met zijn sarcastisch gevoel voor humor en hilarische oneliners. 'The Way, Way Back' verschijnt wereldwijd in de zalen op 5 juli. (JH)