Glitters, blonde lokken en liters champagne. De eerste trailer van 'Behind The Candelabra' toont alles wat we ervan verwacht hadden, en meer. Michael Douglas die Matt Damon zachtjes door de haren streelt en verliefd in de ogen kijkt, onbetaalbaar.

We kregen eerder al wat teasers te zien, maar HBO Films heeft eindelijk de eerste trailer vrijgegeven van 'Behind The Candelabra'. Deze biopic, met Steven Soderbergh aan het roer, vertelt het glamoureuze liefdesverhaal van de flamboyante pianist Liberace (Michael Douglas) en zijn minnaar Scott Thorson (Matt Damon).

De trailer bulkt van de diamanten, blinkende bontjassen en oversizede kroonluchters. We zien hoe Liberace de veel jongere adonis Scott onder zijn vleugels neemt en helemaal meetrekt in de glamour en glitter van zijn sterrenbestaan. "Waarom zou een volwassen man een andere volwassen man adopteren?", horen we iemand vragen. Een verboden relatie die, in een wereld van drugs, alcohol en ongezond veel bezoekjes aan de plastische chirurg, gedoemd is om te mislukken.

Een aantal grote filmstudio's lieten het filmproject links liggen wegens "too gay", maar HBO pikte het op en het resultaat lijkt alleszins meer dan de moeite waard.

De première van de film is weggelegd voor de betaalzender HBO Movies op 26 mei, al zou hij de week ervoor wel vertoond worden op het filmfestival van Cannes. 'Side Effects', de laatste bioscoopfilm van Steven Soderbergh, loopt nu in de zalen. Een thriller van formaat met onder andere Jude Law en Rooney Mara. (JH)

Glitters, blonde lokken en liters champagne. De eerste trailer van 'Behind The Candelabra' toont alles wat we ervan verwacht hadden, en meer. Michael Douglas die Matt Damon zachtjes door de haren streelt en verliefd in de ogen kijkt, onbetaalbaar.We kregen eerder al wat teasers te zien, maar HBO Films heeft eindelijk de eerste trailer vrijgegeven van 'Behind The Candelabra'. Deze biopic, met Steven Soderbergh aan het roer, vertelt het glamoureuze liefdesverhaal van de flamboyante pianist Liberace (Michael Douglas) en zijn minnaar Scott Thorson (Matt Damon). De trailer bulkt van de diamanten, blinkende bontjassen en oversizede kroonluchters. We zien hoe Liberace de veel jongere adonis Scott onder zijn vleugels neemt en helemaal meetrekt in de glamour en glitter van zijn sterrenbestaan. "Waarom zou een volwassen man een andere volwassen man adopteren?", horen we iemand vragen. Een verboden relatie die, in een wereld van drugs, alcohol en ongezond veel bezoekjes aan de plastische chirurg, gedoemd is om te mislukken. Een aantal grote filmstudio's lieten het filmproject links liggen wegens "too gay", maar HBO pikte het op en het resultaat lijkt alleszins meer dan de moeite waard. De première van de film is weggelegd voor de betaalzender HBO Movies op 26 mei, al zou hij de week ervoor wel vertoond worden op het filmfestival van Cannes. 'Side Effects', de laatste bioscoopfilm van Steven Soderbergh, loopt nu in de zalen. Een thriller van formaat met onder andere Jude Law en Rooney Mara. (JH)