J.K. Rowling schrijft zelf het scenario voor de prent en David Yates zet opnieuw zijn schouders onder de regie. Hij regisseerde ook vier van de Harry Potter-films en is dus bekend met de magische wereld die Rowling creëerde.

Eddie Redmayne werd al langer getipt als kanshebber om de hoofdrol in deze film te mogen vertolken. Nu heeft Warner Bros. het nieuws bevestigd dat de Oscarwinnaar Newt Scamander zal spelen. 'Redmayne heeft zich bewezen als een van de meest uitzonderlijke en getalenteerde acteurs van vandaag. We zijn dan ook erg enthousiast dat we hem mogen verwelkomen in de tovenaarswereld van J.K. Rowling. We zijn ervan overtuigd dat hij een fantastische prestatie zal neerzetten,' aldus president of creative development Greg Silverman.

Het personage Newt Scamander kennen fans van Harry Potter als de auteur van het handboek 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', waaruit Harry en zijn vrienden les krijgen op Zweinstein.

De film wordt eind november 2016 in de zalen verwacht. (LP)

J.K. Rowling schrijft zelf het scenario voor de prent en David Yates zet opnieuw zijn schouders onder de regie. Hij regisseerde ook vier van de Harry Potter-films en is dus bekend met de magische wereld die Rowling creëerde. Eddie Redmayne werd al langer getipt als kanshebber om de hoofdrol in deze film te mogen vertolken. Nu heeft Warner Bros. het nieuws bevestigd dat de Oscarwinnaar Newt Scamander zal spelen. 'Redmayne heeft zich bewezen als een van de meest uitzonderlijke en getalenteerde acteurs van vandaag. We zijn dan ook erg enthousiast dat we hem mogen verwelkomen in de tovenaarswereld van J.K. Rowling. We zijn ervan overtuigd dat hij een fantastische prestatie zal neerzetten,' aldus president of creative development Greg Silverman.Het personage Newt Scamander kennen fans van Harry Potter als de auteur van het handboek 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', waaruit Harry en zijn vrienden les krijgen op Zweinstein. De film wordt eind november 2016 in de zalen verwacht. (LP)