Het Durga Filmfestival is dit jaar aan zijn vierde jaargang toe. Van 2 tot en met 5 september krijgen cinefielen in de Cinema Zuid te Antwerpen de Belgische première van een aantal Bollywood- en Hindifilms en Mumbai-documentaires voorgeschoteld.

Openingsfilm en blikvanger 'Harishchandra's Factory' bijvoorbeeld, een film over de allereerste Indiase filmmaker, die volgend jaar voor de Oscars ingezonden wordt. Of 'Heaven On Earth', een prent van de gelauwerde regisseuse Deepa Mehta ('Bollywood-Hollywood', 'Fire', 'Earth', 'Water' trilogie), waarin de befaamde Bollywood-actrice Preity Zinta de hoofdrol voor haar rekening neemt.

Voorts heeft 'Road Movie' van Dev Benegal ('Split Wide Open') hitpotentieel. Het scenario-atelier van Cannes én de producers van Sofia Coppola's tweede langspeelfilm 'Lost In Translation' werkten er immers aan mee.

Ook opkomende talenten uit de Indiase filmindustrie mogen niet onopgemerkt blijven. Zo wordt Nishta Jain, wiens documentaire 'At My Doorstep' op het programma staat, in de kijker gezet. Tenslotte moet gezegd dat zaterdagavond (4 september) volledig in het teken van ... Bollywood.

Vanaf 5 augustus is het volledige programma te bekijken op durgafilmfestival.be.

De trailer van 'Harishchandra's Factory':

Michael Ilegems

Het Durga Filmfestival is dit jaar aan zijn vierde jaargang toe. Van 2 tot en met 5 september krijgen cinefielen in de Cinema Zuid te Antwerpen de Belgische première van een aantal Bollywood- en Hindifilms en Mumbai-documentaires voorgeschoteld. Openingsfilm en blikvanger 'Harishchandra's Factory' bijvoorbeeld, een film over de allereerste Indiase filmmaker, die volgend jaar voor de Oscars ingezonden wordt. Of 'Heaven On Earth', een prent van de gelauwerde regisseuse Deepa Mehta ('Bollywood-Hollywood', 'Fire', 'Earth', 'Water' trilogie), waarin de befaamde Bollywood-actrice Preity Zinta de hoofdrol voor haar rekening neemt. Voorts heeft 'Road Movie' van Dev Benegal ('Split Wide Open') hitpotentieel. Het scenario-atelier van Cannes én de producers van Sofia Coppola's tweede langspeelfilm 'Lost In Translation' werkten er immers aan mee. Ook opkomende talenten uit de Indiase filmindustrie mogen niet onopgemerkt blijven. Zo wordt Nishta Jain, wiens documentaire 'At My Doorstep' op het programma staat, in de kijker gezet. Tenslotte moet gezegd dat zaterdagavond (4 september) volledig in het teken van ... Bollywood. Vanaf 5 augustus is het volledige programma te bekijken op durgafilmfestival.be. De trailer van 'Harishchandra's Factory': Michael Ilegems