De acteur met het zeer herkenbare uiterlijk speelde onder andere mee in de baanbrekende auteursfilms "Berlin Alexanderplatz", "Despair. Eine Reise ins Licht", "Mutter Küsters fährt zum Himmel", "Lili Marleen" en "Die Ehe der Maria Braun", alle van Rainer Werner Fassbinder.

Goldeneye

Het grote publiek kent hem vooral van zijn optreden als de slechte generaal Arkady Grigorovitsj Oeroemov in de James Bond-prent "Goldeneye" (1995) en als de niet zo slechte generaal Julius Caesar in "Astérix et Obélix contre César".

Karakteracteur John speelde ook in "Fedora", de laatste film van Billy Wilder, en het biografische "John Rabe" uit 2009.

(Belga/MS)

De acteur met het zeer herkenbare uiterlijk speelde onder andere mee in de baanbrekende auteursfilms "Berlin Alexanderplatz", "Despair. Eine Reise ins Licht", "Mutter Küsters fährt zum Himmel", "Lili Marleen" en "Die Ehe der Maria Braun", alle van Rainer Werner Fassbinder. GoldeneyeHet grote publiek kent hem vooral van zijn optreden als de slechte generaal Arkady Grigorovitsj Oeroemov in de James Bond-prent "Goldeneye" (1995) en als de niet zo slechte generaal Julius Caesar in "Astérix et Obélix contre César". Karakteracteur John speelde ook in "Fedora", de laatste film van Billy Wilder, en het biografische "John Rabe" uit 2009.(Belga/MS)