Netflix is een populaire Amerikaanse site waar gebruikers tegen betaling films en televisiereeksen kunnen streamen (online bekijken zonder te downloaden). Toegang tot het repertoire van Dreamworks Animation (Shrek, Kung Fu Panda, How to Train Your Dragon) zou zeer gunstige zijn voor Netflix, vooral nu het zijn klanten ontstemde door de prijzen de lucht in te jagen. Het contract tussen Netflix en HBO dat loopt tot 2014 wordt mogelijk dus niet verlengd.

Naast een grotere beschikbaarheid via Netflix wil Dreamworks ook een nieuw publiek aanspreken door een Bollywoodfilm uit te brengen. 'Monkeys of Mumbai' zal gaan over twee aapjes die de wereld moeten redden en is losjes geïnspireerd op de Ramayana, een Indisch epos. Kevin Lima (Enchanted, Tarzan) regisseert. Disney waagde zich in 2008 al aan Bollywood met het gruwelijk geflopte 'Road Side Romeo'. Datzelfde jaar diende de Ramayana ook als inspiratiebron voor de animatiefilm 'Sita Sings the Blues' (zie hieronder).

'How to Train Your Dragon' scoorde dan wel goed aan de box office, het kon het succes van 'Shrek' (en vooral de sequels) geenszins evenaren. 'Mastermind' en 'Kung Fu Panda II' waren evenmin de gehoopte kassuccessen. 'Puss in Boots', een spin-off van Shrek met Antonio Banderas in de titelrol is deze winter al te zien.

(DDG)

'Sita Sings the Blues' van Nina Paley, integraal te bekijken op YouTube

Netflix is een populaire Amerikaanse site waar gebruikers tegen betaling films en televisiereeksen kunnen streamen (online bekijken zonder te downloaden). Toegang tot het repertoire van Dreamworks Animation (Shrek, Kung Fu Panda, How to Train Your Dragon) zou zeer gunstige zijn voor Netflix, vooral nu het zijn klanten ontstemde door de prijzen de lucht in te jagen. Het contract tussen Netflix en HBO dat loopt tot 2014 wordt mogelijk dus niet verlengd. Naast een grotere beschikbaarheid via Netflix wil Dreamworks ook een nieuw publiek aanspreken door een Bollywoodfilm uit te brengen. 'Monkeys of Mumbai' zal gaan over twee aapjes die de wereld moeten redden en is losjes geïnspireerd op de Ramayana, een Indisch epos. Kevin Lima (Enchanted, Tarzan) regisseert. Disney waagde zich in 2008 al aan Bollywood met het gruwelijk geflopte 'Road Side Romeo'. Datzelfde jaar diende de Ramayana ook als inspiratiebron voor de animatiefilm 'Sita Sings the Blues' (zie hieronder). 'How to Train Your Dragon' scoorde dan wel goed aan de box office, het kon het succes van 'Shrek' (en vooral de sequels) geenszins evenaren. 'Mastermind' en 'Kung Fu Panda II' waren evenmin de gehoopte kassuccessen. 'Puss in Boots', een spin-off van Shrek met Antonio Banderas in de titelrol is deze winter al te zien. (DDG) 'Sita Sings the Blues' van Nina Paley, integraal te bekijken op YouTube