De film Dossier K werd door de Vlaamse Scenaristengilde verkozen tot het beste filmscenario van 2010. Het scenario is van de hand van Carl Joos, Erik Van Looy en Jan Verheyen, die dan weer hun mosterd haalden uit het boek van Jef Geeraerts.

De prijs voor het beste scenario werd overhandigd op vrijdag 19 maart in het Arsenaal in Mechelen tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de Scenaristengilde, dat meer dan 120 leden telt en al zes jaar bestaat.

Twee weken geleden haalde Dossier K nog het nieuws met een indrukwekkend bezoekersaantal (de film overschreed toen net de kaap van de 400.000 bezoekers). Hiermee werd de film van Jan Verheyen de derde meest succesvolle Vlaamse film van het afgelopen decennium. Jan Verheyen heeft met Dossier K ook zo maar eventjes zijn eigen record gebroken, dat stond toen op 355.000 bezoekers voor de film Team Spirit.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer voor Dossier K.

Elisah Vandaele

De film Dossier K werd door de Vlaamse Scenaristengilde verkozen tot het beste filmscenario van 2010. Het scenario is van de hand van Carl Joos, Erik Van Looy en Jan Verheyen, die dan weer hun mosterd haalden uit het boek van Jef Geeraerts. De prijs voor het beste scenario werd overhandigd op vrijdag 19 maart in het Arsenaal in Mechelen tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de Scenaristengilde, dat meer dan 120 leden telt en al zes jaar bestaat. Twee weken geleden haalde Dossier K nog het nieuws met een indrukwekkend bezoekersaantal (de film overschreed toen net de kaap van de 400.000 bezoekers). Hiermee werd de film van Jan Verheyen de derde meest succesvolle Vlaamse film van het afgelopen decennium. Jan Verheyen heeft met Dossier K ook zo maar eventjes zijn eigen record gebroken, dat stond toen op 355.000 bezoekers voor de film Team Spirit. Bekijk hieronder nogmaals de trailer voor Dossier K. Elisah Vandaele