Op een debat over de overlevingskansen van de onafhankelijke journalistiek wordt de documentaire Starsuckers vertoond. Regisseur Chris Atkins leidt zelf in. Debaters die avond zijn Joris Luyendijk, Yves Desmet en Ine Van Linthout. Het gaat door op woensdag 31 maart in Kunstencentrum Vooruit.

Atkins toont in Starsuckers hoe de entertainmentjournalistiek te werk gaat, en heeft het daarbij vooral gemunt op de Britse tabloids. Zelfkritiek is hen vreemd, ze publiceren roddels over iedereen die meer dan twee keer op tv is geweest en het woord 'deontologie' mag dan wel in hun woordenboek staan, in serieuze schriftuur zijn ze allang niet meer geïnteresseerd. Laat staan dat ze tijd vrijmaken om hun facts te checken.

Meer nog dan bloot te leggen hoe het komt dat we geobsedeerd zijn door beroemdheden - het is niet meer dan logisch dat mensen graag lezen over mensen die ze kennen, al is het maar van Thuis - probeert Atkins duidelijk te maken hoe malafide bedrijven en andere schelmen daar massa's geld uit slaan. Om uit te vissen of er complottheorieën aan te pas komen, zal u de film zelf moeten bekijken.

Praktische informatie vindt u terug op de site van organisator deBuren. Hier de trailer van Starsuckers:

Sam De Ryck

Op een debat over de overlevingskansen van de onafhankelijke journalistiek wordt de documentaire Starsuckers vertoond. Regisseur Chris Atkins leidt zelf in. Debaters die avond zijn Joris Luyendijk, Yves Desmet en Ine Van Linthout. Het gaat door op woensdag 31 maart in Kunstencentrum Vooruit. Atkins toont in Starsuckers hoe de entertainmentjournalistiek te werk gaat, en heeft het daarbij vooral gemunt op de Britse tabloids. Zelfkritiek is hen vreemd, ze publiceren roddels over iedereen die meer dan twee keer op tv is geweest en het woord 'deontologie' mag dan wel in hun woordenboek staan, in serieuze schriftuur zijn ze allang niet meer geïnteresseerd. Laat staan dat ze tijd vrijmaken om hun facts te checken. Meer nog dan bloot te leggen hoe het komt dat we geobsedeerd zijn door beroemdheden - het is niet meer dan logisch dat mensen graag lezen over mensen die ze kennen, al is het maar van Thuis - probeert Atkins duidelijk te maken hoe malafide bedrijven en andere schelmen daar massa's geld uit slaan. Om uit te vissen of er complottheorieën aan te pas komen, zal u de film zelf moeten bekijken. Praktische informatie vindt u terug op de site van organisator deBuren. Hier de trailer van Starsuckers:Sam De Ryck