Dit was de Knack Focus Filmdag 2017

15/10/17 om 13:15 - Bijgewerkt om 13:15

Naar goede traditie programmeerde Knack Focus filmcriticus Dave Mestdach vijf sterke films voor een dag vol spanning, ontroering en humor, maar vooral veel cinefielie.

Dit was de Knack Focus Filmdag 2017

Dave Mestdach © GF

Gisteren was een hoogdag voor de cinefiele Knacklezer, want naar jaarlijkse traditie vond de Knack Focus filmdag plaats. Daarbij kregen de aanwezigen maar liefst vijf filmtoppers te zien, geprogrammeerd en ingeleid door Knack Focusfilmcriticus Dave Mestdach. Tijdens die dag werd ook de Jo Röpcke-award uitgereikt aan Cargo-regisseur Gilles Coulier. De Knack Focusfilmdag is 'ondertussen al een zeer belangrijke traditie,' benadrukte Knackhoofdredacteur Bert Bultinck, 'want film is een belangrijk en integraal deel van wat Knack doet'.

Mestdach zette getrouw in op auteurscinema, toegewijd om het publiek het werk van regisseurs te laten zien die een duidelijke visie op de mens, de maatschappij en de cinema zelf hebben. Bultinck grapte dan ook niet zonder reden dat Mestdach 'de cinema verdedigt tegen de televisieseries zoals de taliban dat tegen de Amerikanen doet'. De selectie van Mestdach omvatte volgende films:

1. 'L'atelier' van Laurent Cantet

In de bioscoop vanaf 8/11.

'The Killing of a Sacred Deer' van Yorgos Lanthimos

In de bioscoop vanaf 1/11.

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' van Martin McDonagh

In de bioscoop vanaf 10/01.

Wonderstruck van Todd Haynes

In de bioscoop vanaf 20/11.

You Were Never Really Here van Lynne Ramsay

In de bioscoop vanaf 15/11.

Onze partners