Amy Schumer draait haar hand niet om voor wat controverse. Tegen schenen schoppen is een van de favoriete activiteiten van de actrice. Toen GQ voorstelde om een sexy Star Wars-shoot te doen, stemde ze dan ook enthousiast in. De comédienne verzon ook de headlines voor een mock-up cover, zodat ze alsnog de spot kon drijven met de manier waarop magazines vrouwen voorstellen.

Star Wars parodiëren is echter geen risicoloze daad. Zowel diehard fans als Disney en Lucasfilm distantieerden zich van de foto's. Toch zal Disney GQ niet aanklagen. Het gaat immers om een parodie en dat valt onder fair use.

(LP)

Amy Schumer draait haar hand niet om voor wat controverse. Tegen schenen schoppen is een van de favoriete activiteiten van de actrice. Toen GQ voorstelde om een sexy Star Wars-shoot te doen, stemde ze dan ook enthousiast in. De comédienne verzon ook de headlines voor een mock-up cover, zodat ze alsnog de spot kon drijven met de manier waarop magazines vrouwen voorstellen. Star Wars parodiëren is echter geen risicoloze daad. Zowel diehard fans als Disney en Lucasfilm distantieerden zich van de foto's. Toch zal Disney GQ niet aanklagen. Het gaat immers om een parodie en dat valt onder fair use. (LP)