Deze acteurs hadden bijna meegespeeld in de Star Wars franchise

Deze acteurs hadden bijna meegespeeld in de Star Wars franchise
© -

Michael Jackson als Jar Jar Binks © REUTERS

Het is onwaarschijnlijk dat iemand verantwoordelijk wilde zijn voor de horror die Jar Jar Binks uiteindelijk bleek te zijn, maar volgens George Lucas had niemand minder dan Michael Jackson zijn zinnen gezet op de rol. Michael. Jackson. De rol ging uiteindelijk naar STOMP-performer Ahmed Best want iedereen weet dat STOMP > Thriller.

Leonardi DiCaprio of Christian Bale als Anakin Skywalker © -

Wat voor ophef zou George Lucas veroorzaken als hij een bekende naam had gestrikt voor Anakin? DiCaprio en Bale waren volgens geruchten zijn topfavorieten al zei DiCaprio snel nee tegen de franchise (allicht omdat hij dacht dat het hem een Oscar zou opleveren) en ook Bale bailde. Volgens Cracked zou George Lucas ook "twee hoofdrolspelers van Dawson's Creek" overwogen hebben voor de rol. Laat dat maar even bezinken.

Orson Welles als (de stem van) Darth Vader © -

James Earl Jones staat ondanks zijn andere acteerprestaties (wat?) vooral bekend als de stem van Darth Vader, zelfs bekender dan David Prowse, de man die daadwerkelijk in het Vader pak moest rondlopen en gesticuleren. Toch was die eer hem bijna niet te beurt gevallen, aangezien Orson Welles eigenlijk George Lucas' eerste keuze was. Hij stapte uiteindelijk over op een andere acteur omdat hij Welles té bekend vond voor de rol.

Tupac Shakur als Mace Windu © -

Dat lees je goed. Volgens Rick Clifford van Death Star Row Records zou Tupac tegen hem gezegd hebben dat hij auditie had gedaan voor een rol in de nieuwe George Lucas film - die achteraf Star Wars Episode I bleek te zijn. Tupac kreeg de rol niet - die ging naar Samuel L. Jackson- en misschien maar goed ook, aangezien de rapper werd doodgeschoten nog voor de opnames van The Phantom Menace gestart waren.

Christopher Walken of Robert Englund als Han Solo © -

Harrison Ford is Han Solo en Han Solo is Harrison Ford maar dat zag George Lucas wel even anders. Lucas wilde immers geen acteurs gebruiken die al met hem samen hadden gewerkt in American Graffiti dus zocht hij toenadering tot Christopher Walken. Walken gaf later in een interview toe dat hij eigenlijk "niet echt doorhad" dat hij voor een Star Wars film aan het lezen was en een vreselijke auditie heeft neergezet. Ook Robert Englund wilde na Freddy Krueger wel eens wat anders. Eerst deed hij auditie voor Apocalypse Now, waarvoor hij op 30-jarige leeftijd "te oud" werd bevonden, waarna hij met screenplay in de hand naar de Star Wars audities trok. Englund werd vervolgens ook daar afgewezen, maar wel omdat hij "te jong" was.