Wat niet lukt in Cannes, lukt nu dus wel in Australië. De jongste film van de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne, 'Deux jours, une nuit', won de hoofdprijs van het filmfestival van Sydney. De prent won in de officiële competitie.

De film vertelt het verhaal van de jonge vrouw Sandra (vertolkt door Marion Cotillard) die in een weekend -twee dagen, één nacht- probeert om haar collega's te overtuigen een premie af te staan zodat zij haar job kan behouden. De film ging recentelijk in première op het filmfestival van Cannes. (Belga)

Wat niet lukt in Cannes, lukt nu dus wel in Australië. De jongste film van de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne, 'Deux jours, une nuit', won de hoofdprijs van het filmfestival van Sydney. De prent won in de officiële competitie. De film vertelt het verhaal van de jonge vrouw Sandra (vertolkt door Marion Cotillard) die in een weekend -twee dagen, één nacht- probeert om haar collega's te overtuigen een premie af te staan zodat zij haar job kan behouden. De film ging recentelijk in première op het filmfestival van Cannes. (Belga)