"De weg van alle vlees" van de jonge Belgische regisseur Deben van Dam heeft tijdens het Internationaal Kortfilmfestival in het Stuc in Leuven de Humo Award gewonnen.

De kortfilm werd door 100 geselecteerde lezers van het tijdschrift verkozen boven de vier andere genomineerde kortfilms "Blue Monday" van Jelle Gordyn, "Get Ripped" van Leonardo Van Dijl, "La Proie" van Jonas Baeckeland en "Lilith" van Maxim Stollenwerk.

De winnende film vertelt het verhaal van Tibo, een verpleger op de afdeling palliatieve zorgen, die zich vreselijk verveelt en de laatste tijd nog enkel aan geld denkt, maar op een dag gevraagd wordt om een oude man gezelschap te houden die nog diezelfde dag euthanasie zal krijgen. Het gaat om Frans Claeskens, een racistische en geperverteerde patiënt zonder vrienden of familie, vertolkt door Sam Louwyck. De kortfilm won eerder de ACE Image Factory Publieksprijs tijdens het Filmfestival van Gent.

De 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival (IKF) loopt in Leuven van 29 november tot 7 december. Het festival biedt traditiegetrouw het beste van wat er het afgelopen jaar gerealiseerd werd aan kortfilms. De "artist in focus" is dit keer de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa.

Blikvangers zijn "A history of Belgian cinema" waarin twintig belangrijke kortfilms getoond worden die samen het verhaal van de Belgische cinema vertellen, "Oscar shorts" met de kortfilms die meedongen naar een Oscar, "Norsk kort" dat focust op Noorse kortfilms en "All about sex" over seks, erotiek en liefde. (Belga/DB)

"De weg van alle vlees" van de jonge Belgische regisseur Deben van Dam heeft tijdens het Internationaal Kortfilmfestival in het Stuc in Leuven de Humo Award gewonnen.De kortfilm werd door 100 geselecteerde lezers van het tijdschrift verkozen boven de vier andere genomineerde kortfilms "Blue Monday" van Jelle Gordyn, "Get Ripped" van Leonardo Van Dijl, "La Proie" van Jonas Baeckeland en "Lilith" van Maxim Stollenwerk. De winnende film vertelt het verhaal van Tibo, een verpleger op de afdeling palliatieve zorgen, die zich vreselijk verveelt en de laatste tijd nog enkel aan geld denkt, maar op een dag gevraagd wordt om een oude man gezelschap te houden die nog diezelfde dag euthanasie zal krijgen. Het gaat om Frans Claeskens, een racistische en geperverteerde patiënt zonder vrienden of familie, vertolkt door Sam Louwyck. De kortfilm won eerder de ACE Image Factory Publieksprijs tijdens het Filmfestival van Gent. De 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival (IKF) loopt in Leuven van 29 november tot 7 december. Het festival biedt traditiegetrouw het beste van wat er het afgelopen jaar gerealiseerd werd aan kortfilms. De "artist in focus" is dit keer de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa. Blikvangers zijn "A history of Belgian cinema" waarin twintig belangrijke kortfilms getoond worden die samen het verhaal van de Belgische cinema vertellen, "Oscar shorts" met de kortfilms die meedongen naar een Oscar, "Norsk kort" dat focust op Noorse kortfilms en "All about sex" over seks, erotiek en liefde. (Belga/DB)