Y tu mamá también (2001)Bloedmooi Mexicaanse coming of age-drama over twee tienerjongens die vallen voor de vrouw van hun neef. De film snijdt een paar delicate thema's aan zoals incest, maar werd desondanks - of net dankzij - die omstreden thematiek een enorm succes. Het werd in no time zelfs de succesvolste Mexicaanse film ooit.Children Of Men (2006)
Briljante doemfilm die baadt in een grauw sfeertje. Werd overladen onder de filmprijzen: het won er maar liefst zeventien - waaronder twee BAFTA's en twee bekroningen op het Filmfestival van Venetië - en werd genomineerd voor drie Oscars. De plot gaat over een toekomstige wereld waarin de mens zich niet meer kan voortplanten, waardoor het menselijk ras op een gewisse dood lijkt af te stevenen.A Little Princess (1995): Ravissante fantasy-drama over een jong meisje die te horen krijgt dat haar vader gesneuveld is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het hartverscheurende verhaal won de harten van vele mensen, maar de film werd desondanks toch een box office failure door de slechte promotie vanwege productiehuis Warner Bros.

Sólo Con Tu Pareja (1991)
Magistraal realistisch drama over een womanizer die verkeerdelijk gediagnosticeerd wordt met AIDS, tevens Cuaróns full length-filmdebuut. Won in 1992 de Ariel Award, de meest prestigieuze filmprijs in Mexico, voor Beste Script, waar de broer van Cuarón ook een hand in had.

(QSS)

Y tu mamá también (2001)Bloedmooi Mexicaanse coming of age-drama over twee tienerjongens die vallen voor de vrouw van hun neef. De film snijdt een paar delicate thema's aan zoals incest, maar werd desondanks - of net dankzij - die omstreden thematiek een enorm succes. Het werd in no time zelfs de succesvolste Mexicaanse film ooit. Children Of Men (2006) Briljante doemfilm die baadt in een grauw sfeertje. Werd overladen onder de filmprijzen: het won er maar liefst zeventien - waaronder twee BAFTA's en twee bekroningen op het Filmfestival van Venetië - en werd genomineerd voor drie Oscars. De plot gaat over een toekomstige wereld waarin de mens zich niet meer kan voortplanten, waardoor het menselijk ras op een gewisse dood lijkt af te stevenen. A Little Princess (1995): Ravissante fantasy-drama over een jong meisje die te horen krijgt dat haar vader gesneuveld is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het hartverscheurende verhaal won de harten van vele mensen, maar de film werd desondanks toch een box office failure door de slechte promotie vanwege productiehuis Warner Bros. Sólo Con Tu Pareja (1991) Magistraal realistisch drama over een womanizer die verkeerdelijk gediagnosticeerd wordt met AIDS, tevens Cuaróns full length-filmdebuut. Won in 1992 de Ariel Award, de meest prestigieuze filmprijs in Mexico, voor Beste Script, waar de broer van Cuarón ook een hand in had.(QSS)