Winter's Bone
Ongetwijfeld een van de beste films van het jaar. Regisseuse Debra Granik verweeft in dit verhaal over de verbeten zoektocht van een 'hillbilly'-meisje naar haar delinquente vader confronterend Dardenne-achtig sociaalrealisme met elementen die teruggrijpen op de ontzagwekkende Griekse mythen en sagen.

En waar de sterre bleef stille staan
Gust Van Den Berghes uit de hand gelopen afstudeerproject is niet onmiddellijk mijn favoriete film, maar wel het ultieme bewijs dat de Vlaamse cinema eindelijk écht aan het evolueren is. Of had u ooit gedacht dat een film van eigen bodem aan de mystieke beeldgedichten van Carlos Reygadas zou doen denken?

The Housemaid
Wat begint als een serene studie van een eenzame jongedame ontaardt gaandeweg in een perverse thriller die herinneringen oproept aan het seksueel getinte nagelbijtwerk van Alfred Hitchcock, Henri-Georges Clouzot en Paul Verhoeven. Met een wel heel ontregelende slotscène!

Never Let Me GoVideoclipmagiër Mark Romanek liet het Tinseltowncircus waarin de The Wolfman-remake dreigde te transformeren achter zich en onthaastte met deze verfilming van Kazuo Ishiguro's scifiboek over een eigenaardige kostschool. Waarschijnlijk een van de mooist gefotografeerde films van het jaar.

The Kids Are All Right Deze 'sleeper hit' die afgelopen zomer de Amerikaanse arthouses deed vollopen, blijkt een verrassend onderhoudend en grondig uitgewerkt familiedrama over twee lesbiennes (Annette Bening en Julianne Moore), hun zoon en dochter en de zorgeloze spermadonor die een bepaald telefoontje niet ziet aankomen.

Voor datum, uur en zaal van deze vertoningen: klik filmfestival.be

Videoclipmagiër Mark Romanek liet het Tinseltowncircus waarin de The Wolfman-remake dreigde te transformeren achter zich en onthaastte met deze verfilming van Kazuo Ishiguro's scifiboek over een eigenaardige kostschool. Waarschijnlijk een van de mooist gefotografeerde films van het jaar.

Winter's Bone Ongetwijfeld een van de beste films van het jaar. Regisseuse Debra Granik verweeft in dit verhaal over de verbeten zoektocht van een 'hillbilly'-meisje naar haar delinquente vader confronterend Dardenne-achtig sociaalrealisme met elementen die teruggrijpen op de ontzagwekkende Griekse mythen en sagen. En waar de sterre bleef stille staan Gust Van Den Berghes uit de hand gelopen afstudeerproject is niet onmiddellijk mijn favoriete film, maar wel het ultieme bewijs dat de Vlaamse cinema eindelijk écht aan het evolueren is. Of had u ooit gedacht dat een film van eigen bodem aan de mystieke beeldgedichten van Carlos Reygadas zou doen denken? The Housemaid Wat begint als een serene studie van een eenzame jongedame ontaardt gaandeweg in een perverse thriller die herinneringen oproept aan het seksueel getinte nagelbijtwerk van Alfred Hitchcock, Henri-Georges Clouzot en Paul Verhoeven. Met een wel heel ontregelende slotscène! Never Let Me GoVideoclipmagiër Mark Romanek liet het Tinseltowncircus waarin de The Wolfman-remake dreigde te transformeren achter zich en onthaastte met deze verfilming van Kazuo Ishiguro's scifiboek over een eigenaardige kostschool. Waarschijnlijk een van de mooist gefotografeerde films van het jaar. The Kids Are All Right Deze 'sleeper hit' die afgelopen zomer de Amerikaanse arthouses deed vollopen, blijkt een verrassend onderhoudend en grondig uitgewerkt familiedrama over twee lesbiennes (Annette Bening en Julianne Moore), hun zoon en dochter en de zorgeloze spermadonor die een bepaald telefoontje niet ziet aankomen. Voor datum, uur en zaal van deze vertoningen: klik filmfestival.be Videoclipmagiër Mark Romanek liet het Tinseltowncircus waarin de The Wolfman-remake dreigde te transformeren achter zich en onthaastte met deze verfilming van Kazuo Ishiguro's scifiboek over een eigenaardige kostschool. Waarschijnlijk een van de mooist gefotografeerde films van het jaar.