Dat goede en slechte nieuws hebben de filmbroers in een interview met het vakblad Variety gemeld.

Veel fans waren verlekkerd op nieuwe avonturen van The Dude, met verve gespeeld door Jeff Bridges. De Barton Fink-sequel, die volgens de Coen brothers 'ooit' zal worden ingeblikt, krijgt opnieuw John Turturro in de hoofdrol. De film speelt zich niet meer af in Hollywood, maar in Berkeley (ook in Californië, natuurlijk) in de jaren zestig.

De sequel zal de naam 'Old Fink' krijgen. Volgens Joel Coen wachten beide broers af 'tot Turturro oud is' om met het draaiwerk te beginnen.

Het titelpersonage in 'Barton Fink' is een New Yorks schrijver (Turturro) die zich begin jaren 40 door de dollars van Hollywood laat verleiden, met alle artistieke en morele stress van dien. Bovendien gaat het voor de beproefde Barton - die worstelt met zijn eerste worstelfilm - van kwaad naar erger wanneer hij in zijn sjofele flat ook nog eens het bezoek krijgt van zijn opdringerige buurman: de imposante verkoper Charlie (John Goodman).

De film werd genomineerd voor drie Academy Awards en was in 1991 de grote winnaar van het filmfestival van Cannes, waar hij onder meer de Gouden Palm won.

John Turturro ken je uiteraard ook als Jesus Quintana in 'The Big Lebowski'. De man met het haarnetje en purperen pak die op de bowlingbaan zijn tegenstanders de quote 'You said it, man. Nobody fucks with the Jesus!' verkocht.

gf
© gf

Voor sommigen zal het definitief afzeggen van een 'The Big Lebowski II' geen ontgoocheling, maar goed nieuws zijn: filmliefhebbers met sequelitis weten dat de opvolger van een meesterwerk vaak een afknapper van formaat is.

Dat goede en slechte nieuws hebben de filmbroers in een interview met het vakblad Variety gemeld.Veel fans waren verlekkerd op nieuwe avonturen van The Dude, met verve gespeeld door Jeff Bridges. De Barton Fink-sequel, die volgens de Coen brothers 'ooit' zal worden ingeblikt, krijgt opnieuw John Turturro in de hoofdrol. De film speelt zich niet meer af in Hollywood, maar in Berkeley (ook in Californië, natuurlijk) in de jaren zestig. De sequel zal de naam 'Old Fink' krijgen. Volgens Joel Coen wachten beide broers af 'tot Turturro oud is' om met het draaiwerk te beginnen. Het titelpersonage in 'Barton Fink' is een New Yorks schrijver (Turturro) die zich begin jaren 40 door de dollars van Hollywood laat verleiden, met alle artistieke en morele stress van dien. Bovendien gaat het voor de beproefde Barton - die worstelt met zijn eerste worstelfilm - van kwaad naar erger wanneer hij in zijn sjofele flat ook nog eens het bezoek krijgt van zijn opdringerige buurman: de imposante verkoper Charlie (John Goodman).De film werd genomineerd voor drie Academy Awards en was in 1991 de grote winnaar van het filmfestival van Cannes, waar hij onder meer de Gouden Palm won.John Turturro ken je uiteraard ook als Jesus Quintana in 'The Big Lebowski'. De man met het haarnetje en purperen pak die op de bowlingbaan zijn tegenstanders de quote 'You said it, man. Nobody fucks with the Jesus!' verkocht. Voor sommigen zal het definitief afzeggen van een 'The Big Lebowski II' geen ontgoocheling, maar goed nieuws zijn: filmliefhebbers met sequelitis weten dat de opvolger van een meesterwerk vaak een afknapper van formaat is.