'Django Unchained', de nieuwe film van de meester-cineast Quentin Tarantino, loopt vanaf 16 januari in de bioscoopzalen. Kenmerkend voor het werk van de Amerikaanse regisseur, bekend van films als Kill Bill, Jackie Brown en Reservoir Dogs, zijn de talloze popcultuurreferenties. Denk bijvoorbeeld aan de hilarische dansscène met John Travolta en Uma Thurman in de cultfilm Pulp Fiction: een knipoog naar Saturday Night Fever.

De website College Humor heeft nu een compilatie gemaakt met de leukste referenties uit Tarantino's oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Chronologisch geordend, en de ene al wat subtieler dan de andere. Bekijk het filmpje. (DB)

Herbekijk ook de dansscène in Pulp Fiction:

'Django Unchained', de nieuwe film van de meester-cineast Quentin Tarantino, loopt vanaf 16 januari in de bioscoopzalen. Kenmerkend voor het werk van de Amerikaanse regisseur, bekend van films als Kill Bill, Jackie Brown en Reservoir Dogs, zijn de talloze popcultuurreferenties. Denk bijvoorbeeld aan de hilarische dansscène met John Travolta en Uma Thurman in de cultfilm Pulp Fiction: een knipoog naar Saturday Night Fever. De website College Humor heeft nu een compilatie gemaakt met de leukste referenties uit Tarantino's oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Chronologisch geordend, en de ene al wat subtieler dan de andere. Bekijk het filmpje. (DB) Herbekijk ook de dansscène in Pulp Fiction: