Disney heeft een site in leven geroepen om mensen te informeren over de bioscopen die wél 'Alice in Wonderland' in hun programmering opnemen. De site, www.alicecinema.be getiteld, gaat morgen online.

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat de Belgische cinema's alleen staan in hun verzet tegen de release van de fantasyfilm. De Nederlandse en Britse bioscopen hebben hun verzet gestaakt en brengen de Tim Burton-prent gewoon in de zalen.

Dit is het zoveelste hoofdstuk in een al ontspoorde saga. De Knack Focus-site bracht rond de thematiek eerder het verhaal van de boycot door de Belgische cinema's en een opiniestuk van televisieconnaisseur Stefaan Werbrouck.

En om het volk ook een stem te verschaffen over de problematiek: er bevindt zich een poll op de site die toetst naar uw voorkeur voor het bekijken van 'Alice in Wonderland' (in de cinema op DVD?). Dit alles ten dienste van ú, de man in de straat, de vrouw in de laan, de hond in de achtertuin!

Laurens Bouckaert

Disney heeft een site in leven geroepen om mensen te informeren over de bioscopen die wél 'Alice in Wonderland' in hun programmering opnemen. De site, www.alicecinema.be getiteld, gaat morgen online. Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat de Belgische cinema's alleen staan in hun verzet tegen de release van de fantasyfilm. De Nederlandse en Britse bioscopen hebben hun verzet gestaakt en brengen de Tim Burton-prent gewoon in de zalen. Dit is het zoveelste hoofdstuk in een al ontspoorde saga. De Knack Focus-site bracht rond de thematiek eerder het verhaal van de boycot door de Belgische cinema's en een opiniestuk van televisieconnaisseur Stefaan Werbrouck. En om het volk ook een stem te verschaffen over de problematiek: er bevindt zich een poll op de site die toetst naar uw voorkeur voor het bekijken van 'Alice in Wonderland' (in de cinema op DVD?). Dit alles ten dienste van ú, de man in de straat, de vrouw in de laan, de hond in de achtertuin! Laurens Bouckaert