1/ The Goonies
Avonturenfilm voor kinderen uit 1985, geregisseerd door Richard Donner, waarin enkele jonge knapen op zoek gaan naar een schat.

2/ Hairspray
Niet het campfestijn van John Waters zelf, maar de remake uit 2007, die de kitschfactor nog wat groter maakte door onder meer John Travolta de rol van een zwaarlijvige dame te laten spelen.

3/ As Good As It Gets
Het Oswarwinnende komische drama uit 1997, waarin Jack Nicholson een homofobe en neurotische rotzak speelt die zijn hart verliest aan Helen Hunt.

4/ Some Like It Hot Klassieke komedie van Billy Wilder uit 1959 - ooit uitgeroepen tot beste komedie aller tijden - waarin twee muzikanten verkleed als vrouwen moeten onderduiken, maar verliefd worden op Marilyn Monroe.

5/ Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Het succesvolle Parijse sprookje van Jean-Pierre Jeunet uit 2001, over een jonge vrouw die op zoek gaat naar liefde in de lichtstad.

6/ High Fidelity
Verfilming uit 2000 van de gelijknamige muzikale roman van Nick Hornby, met John Cusack als de eigenaar van een platenwinkel die een gebroken hart probeert te lijmen. Hij doet dat zo grappig dat het toch opbeurend wordt.

7// Home Alone
De kaskraker uit 1990 over een jongetje dat per ongeluk thuis wordt achtergelaten door zijn ouders en daarna moet proberen enkele dieven uit de woning te houden.

8/ The Sound of Music
Klassieke musical van Robert Wise uit 1965, waarin Julie Andrews als gouvernante Maria het leven van de familie Von Trapp op stelten zet.

9/ Clueless
Verfilming/update uit 1995 van Jane Austens boek Emma, waarin Alicia Silverstone als een moderne koppelaarster het romantische leven op haar middelbare school regelt, tot ze zelf verliefd wordt.

10/ Auntie Mame
Komedie uit 1958 over een weesjongen die geadopteerd wordt door zijn tante, een flamboyante vrouw die hem onder het motto 'Life is a banquet, and most poor suckers are starving to death!' enige levensvreugde probeert bij te brengen.

1/ The Goonies Avonturenfilm voor kinderen uit 1985, geregisseerd door Richard Donner, waarin enkele jonge knapen op zoek gaan naar een schat. 2/ Hairspray Niet het campfestijn van John Waters zelf, maar de remake uit 2007, die de kitschfactor nog wat groter maakte door onder meer John Travolta de rol van een zwaarlijvige dame te laten spelen. 3/ As Good As It Gets Het Oswarwinnende komische drama uit 1997, waarin Jack Nicholson een homofobe en neurotische rotzak speelt die zijn hart verliest aan Helen Hunt. 4/ Some Like It Hot Klassieke komedie van Billy Wilder uit 1959 - ooit uitgeroepen tot beste komedie aller tijden - waarin twee muzikanten verkleed als vrouwen moeten onderduiken, maar verliefd worden op Marilyn Monroe. 5/ Le fabuleux destin d'Amélie Poulain Het succesvolle Parijse sprookje van Jean-Pierre Jeunet uit 2001, over een jonge vrouw die op zoek gaat naar liefde in de lichtstad. 6/ High Fidelity Verfilming uit 2000 van de gelijknamige muzikale roman van Nick Hornby, met John Cusack als de eigenaar van een platenwinkel die een gebroken hart probeert te lijmen. Hij doet dat zo grappig dat het toch opbeurend wordt. 7// Home Alone De kaskraker uit 1990 over een jongetje dat per ongeluk thuis wordt achtergelaten door zijn ouders en daarna moet proberen enkele dieven uit de woning te houden. 8/ The Sound of Music Klassieke musical van Robert Wise uit 1965, waarin Julie Andrews als gouvernante Maria het leven van de familie Von Trapp op stelten zet.9/ Clueless Verfilming/update uit 1995 van Jane Austens boek Emma, waarin Alicia Silverstone als een moderne koppelaarster het romantische leven op haar middelbare school regelt, tot ze zelf verliefd wordt. 10/ Auntie Mame Komedie uit 1958 over een weesjongen die geadopteerd wordt door zijn tante, een flamboyante vrouw die hem onder het motto 'Life is a banquet, and most poor suckers are starving to death!' enige levensvreugde probeert bij te brengen.