'David Lynch: The Art Life' geeft inkijk in het leven en de creatieve geest van de iconische Twin Peaks-regisseur. Lynch, de koning van de Amerikaanse kunstcinema, vertelt over de periode en de plekken die hem maakten wie hij nu is, zoals de jaren die hij doorbracht in het kleine dorpje in Montana - zijn geboorteplek - en het hardere leven in Philadelphia. 'In die periode bestond mijn wereld slechts uit enkele woonblokken. Een kleine leefruimte, maar tegelijkertijd een grote wereld, want ik genoot er een grote vrijheid', aldus de regisseur in een eerste voorsmaakje.

De documentaire - geregisseerd door Rick Barnes, Jon Nguyen en Olivia Neergaard-Holm - is opgedragen aan zijn jongste dochter Lula Boginia Lynch, die in 2012 werd geboren, het jaar waarin ook de opnames van dit werkstuk startten.

'David Lynch: The Art Life' gaat in première op 4 september tijdens het Filmfestival van Venetië.

'David Lynch: The Art Life' geeft inkijk in het leven en de creatieve geest van de iconische Twin Peaks-regisseur. Lynch, de koning van de Amerikaanse kunstcinema, vertelt over de periode en de plekken die hem maakten wie hij nu is, zoals de jaren die hij doorbracht in het kleine dorpje in Montana - zijn geboorteplek - en het hardere leven in Philadelphia. 'In die periode bestond mijn wereld slechts uit enkele woonblokken. Een kleine leefruimte, maar tegelijkertijd een grote wereld, want ik genoot er een grote vrijheid', aldus de regisseur in een eerste voorsmaakje.De documentaire - geregisseerd door Rick Barnes, Jon Nguyen en Olivia Neergaard-Holm - is opgedragen aan zijn jongste dochter Lula Boginia Lynch, die in 2012 werd geboren, het jaar waarin ook de opnames van dit werkstuk startten.'David Lynch: The Art Life' gaat in première op 4 september tijdens het Filmfestival van Venetië.