Zo vader, zo zoon luidt het spreekwoord. In het geval van de familie Lynch schrap je die zoon beter en zet je dochter in de plaats. Net als haar vader werd Jennifer Lynch regisseur. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe film A Fall From Grace en ze trommelde vaderlief op om een rolletje op zich te nemen.

In 1993, op 25-jarige leeftijd, debuteerde Jennifer Lynch met haar prent Boxing Helena. Ze was dan de jongste Hollywood-regisseuse ooit. Al kon Boxing Helena de critici niet bekoren, hij werd wereldwijd de grond in geboord.

Vader Lynch
David Lynch wordt gezien als de coryfee van de Amerikaanse surrealistische cinema. Zijn werken doen vaak erg vreemd aan, maar hij sleepte er wel al verschillende prijzen mee in de wacht. Zo werd hij al vier keer genomineerd voor een Oscar en won hij in 1990 in Cannes de Gouden Palm met Wild at Heart.

Andere bekende films van de Amerikaanse regisseur zijn Bleu Velvet, Mulholland Dr. en zijn debuut Eraserhead. Lynch vindt geluid in een film minstens even belangrijk als beeld. Hij besteedt er dan ook erg veel aandacht aan en dat hoor je.

Eerste keer
Met A Fall From Grace zal het de eerste keer zijn dat David Lynch meespeelt in een film van zijn dochter. Hij kruipt in de huid van de vader van een detective die een seriemoordenaar op het spoor is. Tim Roth, bekend van films als Pulp Fiction en The Incredible Hulk, speelt de detective. Paz Vega (Hable con ella,...) en Willow Shields (The Hunger Games,...) tekenden ook al present.

Jennifer Lynch zei dit over de rol van haar vader: "Ik schreef de rol niet met mijn vader in gedachten. Maar ik moest aan hem denken omdat hij zo veel krachtige en tegelijk breekbare momenten oproept. Daarnaast heeft het personage een erg sterk karakter, al tast dementie dat aan. Volgens mij past mijn vader perfect in die rol."

David Lynch beloofde alvast haar geen strobreed in de weg te leggen. "Ik laat het regisseren volledig aan haar over en zal als een mak lammetje haar orders opvolgen", aldus de regisseur. De film wordt deze zomer gedraaid. (CM)

Trailer van de legendarisch slechte film Boxing Helena (1993) geregisseerd door Jennifer Lynch

Zo vader, zo zoon luidt het spreekwoord. In het geval van de familie Lynch schrap je die zoon beter en zet je dochter in de plaats. Net als haar vader werd Jennifer Lynch regisseur. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe film A Fall From Grace en ze trommelde vaderlief op om een rolletje op zich te nemen. In 1993, op 25-jarige leeftijd, debuteerde Jennifer Lynch met haar prent Boxing Helena. Ze was dan de jongste Hollywood-regisseuse ooit. Al kon Boxing Helena de critici niet bekoren, hij werd wereldwijd de grond in geboord. Vader Lynch David Lynch wordt gezien als de coryfee van de Amerikaanse surrealistische cinema. Zijn werken doen vaak erg vreemd aan, maar hij sleepte er wel al verschillende prijzen mee in de wacht. Zo werd hij al vier keer genomineerd voor een Oscar en won hij in 1990 in Cannes de Gouden Palm met Wild at Heart. Andere bekende films van de Amerikaanse regisseur zijn Bleu Velvet, Mulholland Dr. en zijn debuut Eraserhead. Lynch vindt geluid in een film minstens even belangrijk als beeld. Hij besteedt er dan ook erg veel aandacht aan en dat hoor je. Eerste keer Met A Fall From Grace zal het de eerste keer zijn dat David Lynch meespeelt in een film van zijn dochter. Hij kruipt in de huid van de vader van een detective die een seriemoordenaar op het spoor is. Tim Roth, bekend van films als Pulp Fiction en The Incredible Hulk, speelt de detective. Paz Vega (Hable con ella,...) en Willow Shields (The Hunger Games,...) tekenden ook al present. Jennifer Lynch zei dit over de rol van haar vader: "Ik schreef de rol niet met mijn vader in gedachten. Maar ik moest aan hem denken omdat hij zo veel krachtige en tegelijk breekbare momenten oproept. Daarnaast heeft het personage een erg sterk karakter, al tast dementie dat aan. Volgens mij past mijn vader perfect in die rol." David Lynch beloofde alvast haar geen strobreed in de weg te leggen. "Ik laat het regisseren volledig aan haar over en zal als een mak lammetje haar orders opvolgen", aldus de regisseur. De film wordt deze zomer gedraaid. (CM) Trailer van de legendarisch slechte film Boxing Helena (1993) geregisseerd door Jennifer Lynch