De film Lincoln, geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt het verhaal van de gelijknamige Amerikaanse president uit de 19de eeuw. Daniel Day-Lewis nam deze hoofdrol op zich. Voor zijn prestatie won hij de Oscar voor Beste Acteur. In 1990 en 2008 won Daniel Day-Lewis die Oscar ook al, respectievelijk voor zijn rollen in My Left Foot: The Story of Christy Brown en There Will Be Blood. Het is de eerste keer dat een acteur drie keer het gouden beeldje voor Beste Mannelijke Hoofdrol wint.

Daniel Day-Lewis bedankte in zijn speech regisseur Steven Spielberg en de rest van de crew. Zijn vrouw prees hij voor haar steun. Er was ook plaats voor een grapje. Hij zei dat hij gevraagd werd om Margaret Thatcher te spelen in The Iron Lady. De presentatrice van de Oscarshow, Meryl Streep, won vorig jaar met die rol de Oscar voor Beste Actrice.

Lincoln werd genomineerd in twaalf categorieën, waaronder Beste Regisseur en Beste Film. Uiteindelijk won de film 'maar' twee Oscars. Ze sleepten ook die voor Best Production Design in de wacht. (CM)

U kunt de speech van Daniel Day-Lewis hier bekijken. De nostalgici onder ons kunnen ook zijn speeches uit 1990 en 2008 nog eens herbekijken.

Speech Oscar voor Beste Acteur in 2013 met Lincoln.

Speech eerste Oscar voor Beste Acteur in 1990 met My Left Foot: The Story of Christy Brown. Hierin speelde Day-Lewis de Ierse invalide schrijver Chirsty Brown.

Speech tweede Oscar voor Beste Acteur in 2008 voor zijn rol in There Will Be Blood.

De film Lincoln, geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt het verhaal van de gelijknamige Amerikaanse president uit de 19de eeuw. Daniel Day-Lewis nam deze hoofdrol op zich. Voor zijn prestatie won hij de Oscar voor Beste Acteur. In 1990 en 2008 won Daniel Day-Lewis die Oscar ook al, respectievelijk voor zijn rollen in My Left Foot: The Story of Christy Brown en There Will Be Blood. Het is de eerste keer dat een acteur drie keer het gouden beeldje voor Beste Mannelijke Hoofdrol wint. Daniel Day-Lewis bedankte in zijn speech regisseur Steven Spielberg en de rest van de crew. Zijn vrouw prees hij voor haar steun. Er was ook plaats voor een grapje. Hij zei dat hij gevraagd werd om Margaret Thatcher te spelen in The Iron Lady. De presentatrice van de Oscarshow, Meryl Streep, won vorig jaar met die rol de Oscar voor Beste Actrice. Lincoln werd genomineerd in twaalf categorie├źn, waaronder Beste Regisseur en Beste Film. Uiteindelijk won de film 'maar' twee Oscars. Ze sleepten ook die voor Best Production Design in de wacht. (CM) U kunt de speech van Daniel Day-Lewis hier bekijken. De nostalgici onder ons kunnen ook zijn speeches uit 1990 en 2008 nog eens herbekijken. Speech Oscar voor Beste Acteur in 2013 met Lincoln. Speech eerste Oscar voor Beste Acteur in 1990 met My Left Foot: The Story of Christy Brown. Hierin speelde Day-Lewis de Ierse invalide schrijver Chirsty Brown. Speech tweede Oscar voor Beste Acteur in 2008 voor zijn rol in There Will Be Blood.