Ook de Amerikaanse producente Martha De Laurentiis, de Koreaanse regisseur Bong Joon-ho ("Snowpiercer") en de Peruaanse Claudia Llosa, die in 2009 de Gouden Beer won voor "La teta asustada", maken deel uit van die jury.

Het voorzitterschap werd al eerder bekend gemaakt en valt dit jaar te beurt aan de Amerikaanse regisseur Darren Aranofsky.

Die jury zal beslissen over wie dit jaar de Gouden en Zilveren Beer wint. De Berlinale, waar films uit de hele wereld getoond worden, vindt plaats van 5 tot en met 15 februari.

Onder meer de nieuwste films van Wim Wenders en Oliver Hirschbiegel prijken op de affiche van het filmfestival. Daarnaast zal Wenders een Gouden Beer voor zijn regiecarrière ontvangen.

Ook de documentaire van Sergio Herman 'Fucking Perfect' is geselecteerd voor de Berlinale. (Belga/LP)

Ook de Amerikaanse producente Martha De Laurentiis, de Koreaanse regisseur Bong Joon-ho ("Snowpiercer") en de Peruaanse Claudia Llosa, die in 2009 de Gouden Beer won voor "La teta asustada", maken deel uit van die jury. Het voorzitterschap werd al eerder bekend gemaakt en valt dit jaar te beurt aan de Amerikaanse regisseur Darren Aranofsky.Die jury zal beslissen over wie dit jaar de Gouden en Zilveren Beer wint. De Berlinale, waar films uit de hele wereld getoond worden, vindt plaats van 5 tot en met 15 februari. Onder meer de nieuwste films van Wim Wenders en Oliver Hirschbiegel prijken op de affiche van het filmfestival. Daarnaast zal Wenders een Gouden Beer voor zijn regiecarrière ontvangen. Ook de documentaire van Sergio Herman 'Fucking Perfect' is geselecteerd voor de Berlinale. (Belga/LP)