Wild Beasts 12/10, Botanique, Brussel

Met hun recentste plaat 'Boy King' bewees het Britse kwartet Wild Beasts nog maar eens hoe bedreven ze zijn in flamboyante maar toegankelijke, intelligente popmuziek.

Peder Mannerfelt + Andrew Pekler 13/10, Labozaal Stuk, Leuven

Behalve producer voor Fever Ray en Blonde Redhead en remixer voor Massive Attack, Lykke Li en Bat for Lashes is Peder Mannerfelt ook gewoon een van de belangrijkste figuren van de Zweedse elektronicascene. In het Stuk komt hij, met zijn jongste album Controlling Body onder de arm, zijn eerste liveconcert op Belgische bodem spelen.

Dua Lipa 14/10, AB Brussel, Brussel

Sinds ze twee jaar geleden Jamie xx' Good Times herwerkte en op YouTube zwierde is de 21-jarige Dua Lipa zowat dé pretendent voor de poptroon. In de AB komt de Londense met Kosovaarse en Albanese roots - u kent haar van de hits Be the One en Hotter Than Hell - die ambities kracht bij zetten.

Operators 16/10, Muziekodroom, Hasselt

Uw beste optie wanneer de bladeren verkleuren: Autumn Falls, het jaarlijkse festival dat fijne groepen in dito clubs over het land programmeert. Zoals Operators, het nieuwe synthproject van de Canadese songsmid Dan Boeckner, die je voorheen al kende als frontman van Wolf Parade en Handsome Furs.

Maurits Pauwels Groep 16/10, AB Club

'Tien melodieuze, akoestische liedjes in diverse genres, van folk over country tot softrock en sixtiespop', zo omschreef Mauro Pawlowski zijn debuutplaat 'Afscheid in Kloten' onder zijn Nederlandstalige alter ego Maurits Pauwels in Knack. Voorproevers waren onder andere 'Viel Zo Graag Samen' en 'Toen Je Moeder Nog Een Wild Meisje Was'. Meer lekkers uit de langspeler wordt zondag voorgesteld in de AB Club.

Met hun recentste plaat 'Boy King' bewees het Britse kwartet Wild Beasts nog maar eens hoe bedreven ze zijn in flamboyante maar toegankelijke, intelligente popmuziek.Behalve producer voor Fever Ray en Blonde Redhead en remixer voor Massive Attack, Lykke Li en Bat for Lashes is Peder Mannerfelt ook gewoon een van de belangrijkste figuren van de Zweedse elektronicascene. In het Stuk komt hij, met zijn jongste album Controlling Body onder de arm, zijn eerste liveconcert op Belgische bodem spelen. Sinds ze twee jaar geleden Jamie xx' Good Times herwerkte en op YouTube zwierde is de 21-jarige Dua Lipa zowat dé pretendent voor de poptroon. In de AB komt de Londense met Kosovaarse en Albanese roots - u kent haar van de hits Be the One en Hotter Than Hell - die ambities kracht bij zetten. Uw beste optie wanneer de bladeren verkleuren: Autumn Falls, het jaarlijkse festival dat fijne groepen in dito clubs over het land programmeert. Zoals Operators, het nieuwe synthproject van de Canadese songsmid Dan Boeckner, die je voorheen al kende als frontman van Wolf Parade en Handsome Furs. 'Tien melodieuze, akoestische liedjes in diverse genres, van folk over country tot softrock en sixtiespop', zo omschreef Mauro Pawlowski zijn debuutplaat 'Afscheid in Kloten' onder zijn Nederlandstalige alter ego Maurits Pauwels in Knack. Voorproevers waren onder andere 'Viel Zo Graag Samen' en 'Toen Je Moeder Nog Een Wild Meisje Was'. Meer lekkers uit de langspeler wordt zondag voorgesteld in de AB Club.