Echt heel veel over Olivier Assayas' 'Clouds Of Sils Maria' is voorlopig niet geweten. Behalve dan dat zijn nieuwste film drie mooie namen in de cast heeft, zijnde Juliette Binoche, Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz, dat de prent in Cannes vertoond wordt in competitie en dat het verhaalt over Maria Enders, een actrice op middelbare leeftijd (Binoche) die opnieuw een rol te pakken heeft in de film waarmee ze twintig jaar eerder doorbrak. Alleen, alles loopt niet wens, vooral wanneer ze er achter komt dat een jong en charmant filmtalent (gespeeld door Grace Moretz) in de huid mag kruipen van Sigrid, het personage waarmee ze destijds furore maakte.

In de eerste trailer - hieronder - zie je Binoche chatten met haar assistente (Stewart) over hun jongere collega, zo blijkt, niet vies is van een schandaaltje meer of minder.

Op zijn 59ste heeft de Franse regisseur Olivier Assayas een boeiend ,
divers en nauwelijks te catalogeren oeuvre bijeen gefilmd. 'Clouds of Sils Maria' is de opvolger van 'Après Mai', een film over de naschokken van mei 68. (DB)

Echt heel veel over Olivier Assayas' 'Clouds Of Sils Maria' is voorlopig niet geweten. Behalve dan dat zijn nieuwste film drie mooie namen in de cast heeft, zijnde Juliette Binoche, Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz, dat de prent in Cannes vertoond wordt in competitie en dat het verhaalt over Maria Enders, een actrice op middelbare leeftijd (Binoche) die opnieuw een rol te pakken heeft in de film waarmee ze twintig jaar eerder doorbrak. Alleen, alles loopt niet wens, vooral wanneer ze er achter komt dat een jong en charmant filmtalent (gespeeld door Grace Moretz) in de huid mag kruipen van Sigrid, het personage waarmee ze destijds furore maakte. In de eerste trailer - hieronder - zie je Binoche chatten met haar assistente (Stewart) over hun jongere collega, zo blijkt, niet vies is van een schandaaltje meer of minder. Op zijn 59ste heeft de Franse regisseur Olivier Assayas een boeiend , divers en nauwelijks te catalogeren oeuvre bijeen gefilmd. 'Clouds of Sils Maria' is de opvolger van 'Après Mai', een film over de naschokken van mei 68. (DB)