‘Christian Bale beklimt Mount Everest’

Christian Bale, beter bekend als Batman, heeft een berg werk voor de boeg. Dat mag u letterlijk nemen. Er komt een film over een mislukte beklimming van de Mount Everest, en Bale zal meespelen.

Christian Bale speelde Batman in de drie laatste films. Nu waagt hij zich aan een nieuw avontuur. Hij gaat de hoogste berg ter wereld beklimmen, de Mount Everest (8848 meter hoog). Nee, niet in het echt, maar op het witte doek.

Baltasar Kormákur zal de film regisseren. Vorig jaar leverde hij de actiefilm Contraband af met onder anderen Mark Wahlberg in een hoofdrol. Kormákur werkt voor Everest, zo zal de nieuwe prent heten, samen met het Britse productiehuis Working Title. Zij hebben al titels als Four Weddings and a Funeral, The Big Lebowski en Tinker Tailor Soldier Spy op hun palmares staan.

Everest zal gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. In1996 probeerden drie afzonderlijke groepen de berg te beklimmen. Een vreselijke storm eiste acht levens. Jon Krakauer, die de ramp overleefde, schreef er achteraf een boek over.

Verwar deze film niet met de productie waar het bedrijf Sony momenteel aan werkt. Die film, die dezelfde naam zal dragen, wordt geregisseerd door Doug Liman (The Bourne Identity,…). Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises,…) zal Sir George Mallory spelen. Deze Brit zou begin jaren ’20 als eerste de top van de Mount Everest bereikt hebben. Hij overleefde de tocht echter niet, waardoor Edmund Hillary en Tenzing Norgay onze geschiedenisboekjes haalden. (CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content