MGM en Screen Gems hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe versie te maken van de bekende thriller 'Carrie' van Brian de Palma ('Scarface'). 'Carrie' (1976) is de adaptatie van de gelijknamige thriller van Stephen King over een telekinetische tiener, Carrie White, die haar collega-scholieren wreekt omdat ze haar voor schut hebben gezet. Sissy Spacek, John Travolta, Amy Irving en Piper Laurie speelden mee in de eerste versie.

Volgens entertainmentwebsite Deadline zal Aguirre Sacasa, die binnenkort ook als schrijver en co-producer van 'Glee' door het leven gaat, het script van de horrorklassieker herschrijven. Hierbij zal hij meer rekening houden met het oorspronkelijke verhaal van Stephen King dan het geval was in de versie van Brian de Palma. In 1999 verscheen er een niet zo succesvol vervolg op 'Carrie', 'The Rage: Carrie 2', en in 2002 volgde een tv-remake.

Wat deze remake zal geven, valt nog even af te wachten. Bekijk alvast nog eens het 'bloedstollende' (lees: voorspelbare) einde van de allereerste 'Carrie'.

N.M.

MGM en Screen Gems hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe versie te maken van de bekende thriller 'Carrie' van Brian de Palma ('Scarface'). 'Carrie' (1976) is de adaptatie van de gelijknamige thriller van Stephen King over een telekinetische tiener, Carrie White, die haar collega-scholieren wreekt omdat ze haar voor schut hebben gezet. Sissy Spacek, John Travolta, Amy Irving en Piper Laurie speelden mee in de eerste versie. Volgens entertainmentwebsite Deadline zal Aguirre Sacasa, die binnenkort ook als schrijver en co-producer van 'Glee' door het leven gaat, het script van de horrorklassieker herschrijven. Hierbij zal hij meer rekening houden met het oorspronkelijke verhaal van Stephen King dan het geval was in de versie van Brian de Palma. In 1999 verscheen er een niet zo succesvol vervolg op 'Carrie', 'The Rage: Carrie 2', en in 2002 volgde een tv-remake. Wat deze remake zal geven, valt nog even af te wachten. Bekijk alvast nog eens het 'bloedstollende' (lees: voorspelbare) einde van de allereerste 'Carrie'. N.M.