I'm the Same, I'm an Other

16/10, 20.10 uur; 19/10, 15 uur op het Film Fest Gent, filmfestival.be Vanaf 23/10 in de bioscoop.

Op het Gentse filmfestival is zaterdag de Knack Focus Jo Röpcke-award 2013 uitgereikt aan Caroline Strubbe, de regisseur van het nieuwe I'm the Same, I'm an Other, de intimistische opvolger van haar langspeeldebuut Lost Persons Area. Haar tweede ging vorige maand in première in Toronto, en is vanaf 23 oktober in de Belgische bioscoop te zien.

De Knack Focus Jo Röpcke Award bekroont de man of vrouw die 'een verdienstelijke, opmerkelijke of creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film'. De prijs, een tekening van Knack Focus-huistekenaar Karl Meersman, is genoemd naar de legendarische filmjournalist van de BRT en werd zaterdag uitgereikt door zijn weduwe Jackie.

Caroline Strubbe werd bekroond voor haar 'ingetogen, poëtische drama's die drijven op sfeer en suggestie en die de beelden voor zich doen spreken', aldus Knack Focus-filmkenner Dave Mestdach. 'Dat is niet evident in het huidige spektakelklimaat. Bovendien doet ze dat met metier en integriteit.'

In 2008 werd de Jo Röpcke-award voor het eerste uitgereikt aan Fien Troch. De andere laureaten waren Felix Van Groeningen, Gust Van den Berghe, Nicolas Provost en Nicolas Karakatsanis. (Belga/DB)

Op het Gentse filmfestival is zaterdag de Knack Focus Jo Röpcke-award 2013 uitgereikt aan Caroline Strubbe, de regisseur van het nieuwe I'm the Same, I'm an Other, de intimistische opvolger van haar langspeeldebuut Lost Persons Area. Haar tweede ging vorige maand in première in Toronto, en is vanaf 23 oktober in de Belgische bioscoop te zien. De Knack Focus Jo Röpcke Award bekroont de man of vrouw die 'een verdienstelijke, opmerkelijke of creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film'. De prijs, een tekening van Knack Focus-huistekenaar Karl Meersman, is genoemd naar de legendarische filmjournalist van de BRT en werd zaterdag uitgereikt door zijn weduwe Jackie. Caroline Strubbe werd bekroond voor haar 'ingetogen, poëtische drama's die drijven op sfeer en suggestie en die de beelden voor zich doen spreken', aldus Knack Focus-filmkenner Dave Mestdach. 'Dat is niet evident in het huidige spektakelklimaat. Bovendien doet ze dat met metier en integriteit.' In 2008 werd de Jo Röpcke-award voor het eerste uitgereikt aan Fien Troch. De andere laureaten waren Felix Van Groeningen, Gust Van den Berghe, Nicolas Provost en Nicolas Karakatsanis. (Belga/DB)