Cannes in 19 foto's: eng, geil en hip

Cannes in 19 foto's: eng, geil en hip
Scary Cannes 4: Actrice Ursula Andress (74) is jonger dan onze eigen grootmoeder Godelieve (80) maar is bijlange na niet zo schoon. Dat komt ervan als je te veel in je vel laat snijden.

Scary Cannes 4

Scary Cannes 4: Actrice Ursula Andress (74) is jonger dan onze eigen grootmoeder Godelieve (80) maar is bijlange na niet zo schoon. Dat komt ervan als je te veel in je vel laat snijden.

Scary Cannes 5

Scary Cannes 5: Net als Ursula Andress was deze Michèle 'big eyes' Mercier (71) een babe van haar tijd. Helaas is waardig ouder worden niet aan haar besteed -- door haar eigen toedoen? vragen we retorisch.

Sexy Cannes 4

Sexy Cannes 4: Wie is de man die onbeschaamd de billen van actrice Sabrina Ouazani vastneemt?

Sexy Cannes 5

Sexy Cannes 5: Het is Lambert Wilson! Hij acteert samen met haar in het paterdrama Des Hommes et des Dieux, maar legt op de Rode Loper kennelijk iets minder vroomheid aan de dag.

Sexy Cannes 6

Sexy Cannes 6: Blij van zijn soutane verlost te zijn, begint Lambert Wilson ook nog regisseur Xavier Beauvois te zoenen. Die laatste lijkt er zelfs van te genieten.

Sexy Cannes 7

Sexy Cannes 7: Gelukkig redt deze onbekende, in een vurrukkulluk luipaardjurkje poserende dame de categorie 'Sexy Cannes' van de ondergang. Wat een motief, wat een achtersteven, maar vooral: wat een heerlijke schouderbladen!

trendycannes5

Trendy Cannes 5: In tijden van Dos Cervezas-mania bewijst Javier Bardem de hipcat van Cannes te zijn door ten overstaan van tientallen fotografen een polonaise op gang te trekken. Let vooral op zijn traag slepende rechtervoet -- een move waarop hij volgens ingewijden dagen heeft geoefend op West-Vlaamse familiefeesten.

trendy cannes 6

Trendy Cannes 6: Zo mogelijk nog meer bij de tijd is actrice Delphine Chanéac, die net op het moment dat het Sterrenmeisje een boek heeft laten spookschrijven -- check de regionale kwaliteitszender Focus-WTV voor een diepgaande reportage -- haar getatoeëerde motiefjes toont. Klasse!

trendy cannes 7

Trendy Cannes 7: Als Lambert Wilson is uitgekust, durft de man zijn iPhone wel eens boven te halen om zelf enkele kiekjes te maken. Combineer dat met zijn iets te hoog zittende pilotenbril en behendig tussen de lippen bengelende sigaret, en je moet niet langer twijfelen: als hij nog een tatoeage en enkele polonaisepasjes overweegt, is hij dé man in Cannes. Dan kan Mick Jagger inpakken met zijn zorgvuldig geföhnde haarstukje.

sexycannes1

Sexy Cannes 1: De absolute blikvanger was burlesk danseres Mimi Le Meaux, die meespeelt in Tournée en paradeerde in een doorschijnende jurk die weinig aan de verbeelding overliet.

sexycannes2 © Reuters

Sexy Cannes 2: Transparent is en vogue, zelfs als de tepel niet bedekt blijft. In de States zou het tot de zoveelste nipplegate leiden, wij Europeanen denken alleen maar: waarom doen niet méér mooie vrouwen dat?

sexycannes3

Sexy Cannes 3: Josh Brolin drukt een passionele kus op de wang van Oliver Stone, die hem regisseerde in Wall Street 2: Money Never Sleeps.

scarycannes1

Scary Cannes 1: Moordlustige zombies grijpen naar de enkels van onschuldige dames die een ijsje eten op de Croisette. En dat ter promotie van het 'Bloody Week-End'-festival dat doorgaat in Audincourt. No shame!

scarycannes2

Scary Cannes 2: Bollywood neemt zijn slangen mee. De actrice Sherawat kust er eentje ter promotie van de film HISS.

scarycannes3

Scary Cannes 3: Zich voortbewegend tussen met strik, das en blauwe sjaal opgetooide festivalgangers valt de Braziliaanse indianenchef Txukarramae niet alleen op met zijn gele verenhoed en witte oorbellen, die overmaatse flippo in zijn onderlip zit er ook voor iets tussen.

trendycannes1

Trendy Cannes1: Witte kousen zijn weer helemaal in, bewijzen de arbeidslui die de rode loper klaarleggen voor de openingsceremonie.

trendycannes2

Trendy Cannes 2: Op de rode loper viel vooral presentatrice Daphne Burki op, die blijkbaar veel meer schoenen dan voeten heeft en dus wat extravagant schoeisel aan haar jas bevestigde.

trendycannes3

Regisseuse Agnes Varda heeft zich een kapsel aangemeten dat vooral in de zomer goed van pas komt. Niet alleen ziet elke strandganger haar van ver aankomen, het vogelnestje beschermt haar dankzij de warmte-afwerende kleur perfect tegen de beukende zon.

trendycannes4

Trendy Cannes 4: Nog een betere bescherming tegen zonnestralen biedt dit bruine vissershoedje dat Woody Allen even goedlegt voor de fotografen. Hij bewijst dat, zoals onze collega's van Knack Weekend het zouden verwoorden, sexiness en usefulness probleemloos samengaan.