Sleeping Beauty van Julia Leigh. Geprezen Australisch schrijfster Julia Leigh benadert met dit erotisch drama de recente sprookjesbewerkingstrend op zijn subversiefst. Sucker Punch-sterretje Emily Browning speelt een jonge prostituee die in comateuze toestand wordt gebracht zodat haar klanten zonder gêne loos kunnen gaan.

Melancholia van Lars Von Trier. Lars Von Trier balanceert al heel zijn carrière op het slappe koord tussen het geniale en het groteske. Aan welke zijde deze psychologische rampenprent met Kiefer Sutherland en Kirsten Dunst zal belanden, valt moeilijk te voorspellen. De film missen is echter geen optie.

La piel que habito / The Skin I Live In van Pedro Almodóvar. Hoewel de recentste films van Pedro Almodóvar me niet bepaald konden bekoren, prikkelt deze griezel/horrorhybride me mateloos. Antonio Banderas kruipt in de huid van een wetenschapper die een nieuwe huid voor zijn echtgenote wil creëren. Zei er iemand Les yeux sans visage 2.0?

Driver van Nicolas Winding Refn. Wat op papier een typische genreprent lijkt - de protagonist is een stuntracer die bijklust als 'getaway driver' - zou in praktijk wel eens heel anders kunnen uitdraaien. Regisseur van dienst is immers Nicolas Winding Refn, de Deen achter de Pusher-trilogie, Bronson en Valhalla Rising.

Elena van Andrei Zvyagintsev. Over de slotfilm van de Un Certain Regard-sectie is weinig te vinden. De wetenschap dat hij gemaakt werd door The Return- en The Banishment-grootmeester Andrei Zvyagintsev doet me echter nu al naar een plaatsje in een van de bioscopen op de Croisette hunkeren.

Van Elena is voorlopig geen trailer beschikbaar.

Sleeping Beauty van Julia Leigh. Geprezen Australisch schrijfster Julia Leigh benadert met dit erotisch drama de recente sprookjesbewerkingstrend op zijn subversiefst. Sucker Punch-sterretje Emily Browning speelt een jonge prostituee die in comateuze toestand wordt gebracht zodat haar klanten zonder gêne loos kunnen gaan.Melancholia van Lars Von Trier. Lars Von Trier balanceert al heel zijn carrière op het slappe koord tussen het geniale en het groteske. Aan welke zijde deze psychologische rampenprent met Kiefer Sutherland en Kirsten Dunst zal belanden, valt moeilijk te voorspellen. De film missen is echter geen optie.La piel que habito / The Skin I Live In van Pedro Almodóvar. Hoewel de recentste films van Pedro Almodóvar me niet bepaald konden bekoren, prikkelt deze griezel/horrorhybride me mateloos. Antonio Banderas kruipt in de huid van een wetenschapper die een nieuwe huid voor zijn echtgenote wil creëren. Zei er iemand Les yeux sans visage 2.0?Driver van Nicolas Winding Refn. Wat op papier een typische genreprent lijkt - de protagonist is een stuntracer die bijklust als 'getaway driver' - zou in praktijk wel eens heel anders kunnen uitdraaien. Regisseur van dienst is immers Nicolas Winding Refn, de Deen achter de Pusher-trilogie, Bronson en Valhalla Rising.Elena van Andrei Zvyagintsev. Over de slotfilm van de Un Certain Regard-sectie is weinig te vinden. De wetenschap dat hij gemaakt werd door The Return- en The Banishment-grootmeester Andrei Zvyagintsev doet me echter nu al naar een plaatsje in een van de bioscopen op de Croisette hunkeren. Van Elena is voorlopig geen trailer beschikbaar.