In Café Derby huurt een prettig gestoorde familie halsoverkop een café omdat hun dorp binnenkort een pauselijk bezoek ontvangt. Als er iets te verdienen valt, is marktkramer Georges - een commercant in hart en nieren - er namelijk als de kippen bij. Ook zijn vrouw, vijf kinderen en collega's geloven in de queeste, maar die blijkt uiteindelijk toch niet zo vlot te lopen.

De mannelijke hoofdrol in 'Café Derby' is in handen van Wim Opbrouck, de vrouwelijke is weggelegd voor de Nederlandse actrice Monic Hendrickx. Ook de jonge nieuwkomer Chloë Daxhelet schittert.Verder verschijnen onder andere Geert Van Rampelberg, Charlotte Dewulf en Jan Decleir in de prent.

De film is deels op de jeugd van Lenny Van Wesemael gebaseerd, die zelf het scenario schreef.

In Café Derby huurt een prettig gestoorde familie halsoverkop een café omdat hun dorp binnenkort een pauselijk bezoek ontvangt. Als er iets te verdienen valt, is marktkramer Georges - een commercant in hart en nieren - er namelijk als de kippen bij. Ook zijn vrouw, vijf kinderen en collega's geloven in de queeste, maar die blijkt uiteindelijk toch niet zo vlot te lopen. De mannelijke hoofdrol in 'Café Derby' is in handen van Wim Opbrouck, de vrouwelijke is weggelegd voor de Nederlandse actrice Monic Hendrickx. Ook de jonge nieuwkomer Chloë Daxhelet schittert.Verder verschijnen onder andere Geert Van Rampelberg, Charlotte Dewulf en Jan Decleir in de prent.De film is deels op de jeugd van Lenny Van Wesemael gebaseerd, die zelf het scenario schreef.