De Golden Globe die de Franse film 'The Artist' won voor beste soundtrack, heeft een belangrijk Belgisch aandeel. De muziek werd opgenomen in Brussel, door Brussels Philharmonic, het Brussels Jazz Orchestra, muzikant Jef Neve en de Nederlandse dirigent Ernst van Tiel.

Filmcomponist Ludovic Bource die zondag ook de Golden Globe voor beste soundtrack won, nam in april vorig jaar gedurende een week de soundtrack op van 'The Artist' in Studio 4 van Flagey.

Voor Brussels Philharmonic is het de tweede Golden Globe. In 2005 was er al een Golden Globe voor de muziek van 'The Aviator' van Martin Scorsese. (Belga/DB)

De Golden Globe die de Franse film 'The Artist' won voor beste soundtrack, heeft een belangrijk Belgisch aandeel. De muziek werd opgenomen in Brussel, door Brussels Philharmonic, het Brussels Jazz Orchestra, muzikant Jef Neve en de Nederlandse dirigent Ernst van Tiel. Filmcomponist Ludovic Bource die zondag ook de Golden Globe voor beste soundtrack won, nam in april vorig jaar gedurende een week de soundtrack op van 'The Artist' in Studio 4 van Flagey. Voor Brussels Philharmonic is het de tweede Golden Globe. In 2005 was er al een Golden Globe voor de muziek van 'The Aviator' van Martin Scorsese. (Belga/DB)