The Broken Circle Breakdown is opnieuw in de prijzen gevallen in Berlijn. De prent van Felix van Groeningen behaalde er de felbegeerde Panorama Publieksprijs voor Beste Film.

Johan Heldenbergh en producent Dirk Impens mogen de felbegeerde onderscheiding tijdens de slotceremonie van het Panorama programma, op zondagavond, in ontvangst nemen.

Vrijdag werd The Broken Circle Breakdown ook al verkozen tot Beste Europese Film 'buiten competitie'. De film viert dus zijn internationale première met twee prijzen. Sterk!

Duidelijke voorsprong

Dit jaar brachten een kleine 25.000 festivalbezoekers hun stem uit voor de Panorama Publieksprijs. The Broken Circle Breakdown deed het een pak beter dan andere publiekslievelingen als Reaching For the Moon (Brazilië), Inch'Allah (Canada-Frankrijk) en Don Jon's Addiction met o.a. Scarlett Johansson (VS).

Volgens het festival nam Felix van Groeningens vierde speelfilm vanaf het begin de leiderspositie in en won hij met een duidelijke voorsprong.

Ook op het vlak van internationale verkoop behoort The Broken Circle Breakdown tot het koppeloton. The Match Factory, het bedrijf dat de internationale rechten verkoopt, liet ondertussen weten dat de film al aan 27 landen werd verkocht. En dat aantal kan nog oplopen.

Publieksprijs belangrijke graadmeter

De Panorama Publikumspreis, in 2009 in het leven geroepen, wordt door Duitse distributeurs als een belangrijke graadmeter beschouwd. De prijs wordt in de vorm van een door Christian Bilger ontworpen bronssculptuur uitgereikt aan de film met de hoogste gemiddelde score in de publieksenquête.

Sind 2011 is er een opsplitsing: Publieksprijs voor Beste Speelfilm en eentje voor Beste Documentaire. Deze laatste ging dit jaar naar The Act Of Killing (Denemarken-Norwegen-Groot-Brittannië). Na de ceremonie worden beide films opnieuw vertoond. (DB)

The Broken Circle Breakdown is opnieuw in de prijzen gevallen in Berlijn. De prent van Felix van Groeningen behaalde er de felbegeerde Panorama Publieksprijs voor Beste Film. Johan Heldenbergh en producent Dirk Impens mogen de felbegeerde onderscheiding tijdens de slotceremonie van het Panorama programma, op zondagavond, in ontvangst nemen. Vrijdag werd The Broken Circle Breakdown ook al verkozen tot Beste Europese Film 'buiten competitie'. De film viert dus zijn internationale première met twee prijzen. Sterk! Duidelijke voorsprongDit jaar brachten een kleine 25.000 festivalbezoekers hun stem uit voor de Panorama Publieksprijs. The Broken Circle Breakdown deed het een pak beter dan andere publiekslievelingen als Reaching For the Moon (Brazilië), Inch'Allah (Canada-Frankrijk) en Don Jon's Addiction met o.a. Scarlett Johansson (VS). Volgens het festival nam Felix van Groeningens vierde speelfilm vanaf het begin de leiderspositie in en won hij met een duidelijke voorsprong. Ook op het vlak van internationale verkoop behoort The Broken Circle Breakdown tot het koppeloton. The Match Factory, het bedrijf dat de internationale rechten verkoopt, liet ondertussen weten dat de film al aan 27 landen werd verkocht. En dat aantal kan nog oplopen.Publieksprijs belangrijke graadmeterDe Panorama Publikumspreis, in 2009 in het leven geroepen, wordt door Duitse distributeurs als een belangrijke graadmeter beschouwd. De prijs wordt in de vorm van een door Christian Bilger ontworpen bronssculptuur uitgereikt aan de film met de hoogste gemiddelde score in de publieksenquête. Sind 2011 is er een opsplitsing: Publieksprijs voor Beste Speelfilm en eentje voor Beste Documentaire. Deze laatste ging dit jaar naar The Act Of Killing (Denemarken-Norwegen-Groot-Brittannië). Na de ceremonie worden beide films opnieuw vertoond. (DB)