De Belgische film "The Broken Circle Breakdown" dingt mee naar de prijzen in de vijf belangrijkste categorieën van de European Film Awards (EFA), die zaterdag in Berlijn worden uitgereikt.

Het is voor het eerst in de 26-jarige geschiedenis van de European Film Awards dat een Belgische speelfilm zo veel nominaties haalde. Daarnaast maken ook twee Belgische kortfilms en twee Belgische coproducties kans op een prijs.

"The Broken Circle Breakdown" is genomineerd in elk van de vijf hoofdcategorieën: Beste Europese Film, Regisseur, Scenarist, Acteur en Actrice. De film maakt daarnaast ook kans op de publieksprijs (EFA People's Choice Award).

De film vertelt het verhaal van Elise (vertolkt door Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt en overlijdt. "Ik had stiekem gehoopt op een nominatie. Eén nominatie dus", reageerde regisseur Felix van Groeningen bij de bekendmaking van de nominaties in november. "Dat het er uiteindelijk vijf geworden zijn, is werkelijk ongelofelijk. Ik ben ontzettend blij dat op die manier het talent van Veerle (Baetens, nvdr), Johan (Heldenbergh) en scenarist Carl Joos onderstreept wordt."

"The Broken Circle Breakdown" sleepte onlangs zijn veertigste onderscheiding in de wacht. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, won de film de publieksprijs van het 17de Black Nights Film Festival. "The Broken Circle Breakdown" zal ook de Belgische kleuren verdedigen bij de Oscars, in de categorie "Beste Niet-Engelstalige Film". Het gouden beeldje wordt in de nacht van 2 op 3 maart 2014 uitgereikt. (Belga/DB)

De Belgische film "The Broken Circle Breakdown" dingt mee naar de prijzen in de vijf belangrijkste categorieën van de European Film Awards (EFA), die zaterdag in Berlijn worden uitgereikt.Het is voor het eerst in de 26-jarige geschiedenis van de European Film Awards dat een Belgische speelfilm zo veel nominaties haalde. Daarnaast maken ook twee Belgische kortfilms en twee Belgische coproducties kans op een prijs. "The Broken Circle Breakdown" is genomineerd in elk van de vijf hoofdcategorieën: Beste Europese Film, Regisseur, Scenarist, Acteur en Actrice. De film maakt daarnaast ook kans op de publieksprijs (EFA People's Choice Award). De film vertelt het verhaal van Elise (vertolkt door Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt en overlijdt. "Ik had stiekem gehoopt op een nominatie. Eén nominatie dus", reageerde regisseur Felix van Groeningen bij de bekendmaking van de nominaties in november. "Dat het er uiteindelijk vijf geworden zijn, is werkelijk ongelofelijk. Ik ben ontzettend blij dat op die manier het talent van Veerle (Baetens, nvdr), Johan (Heldenbergh) en scenarist Carl Joos onderstreept wordt." "The Broken Circle Breakdown" sleepte onlangs zijn veertigste onderscheiding in de wacht. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, won de film de publieksprijs van het 17de Black Nights Film Festival. "The Broken Circle Breakdown" zal ook de Belgische kleuren verdedigen bij de Oscars, in de categorie "Beste Niet-Engelstalige Film". Het gouden beeldje wordt in de nacht van 2 op 3 maart 2014 uitgereikt. (Belga/DB)