Anderson werd in 1920 in Londen geboren in een acteursgezin. Zijn eerste stappen in de filmindustrie zette hij zelf in 1936, als productieassistent van de voormalige Britse filmstudios Elstree. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging Anderson in het leger. Na zijn terukeer ging hij al snel aan de slag als regisseur.

In totaal zou hij meer dan veertig films maken. Zijn bekendste werken zijn de oorlogsfilm 'The Dam Busters' (1955), het sciencefictiondrama 'Logan's Run' (1976) en 'Around the World in Eighty Days' (1956). De verfilming van het boek 'Le tour du monde en quatre-vingts jours' van Jules Verne haalde acht Oscarnominaties binnen, waarvan ze er vijf verzilverde.

Anderson werd in 1920 in Londen geboren in een acteursgezin. Zijn eerste stappen in de filmindustrie zette hij zelf in 1936, als productieassistent van de voormalige Britse filmstudios Elstree. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging Anderson in het leger. Na zijn terukeer ging hij al snel aan de slag als regisseur. In totaal zou hij meer dan veertig films maken. Zijn bekendste werken zijn de oorlogsfilm 'The Dam Busters' (1955), het sciencefictiondrama 'Logan's Run' (1976) en 'Around the World in Eighty Days' (1956). De verfilming van het boek 'Le tour du monde en quatre-vingts jours' van Jules Verne haalde acht Oscarnominaties binnen, waarvan ze er vijf verzilverde.