Parry zette haar eerste stappen op de bühne op twaalfjarige leeftijd en speelde in talrijke producties van haar echtgenoot, waaronder King Lear (in de Amerikaanse tv-versie van het stuk speelde ze naast Orson Welles), La Cerisaie met Michel Piccoli en 1981 en Tchin Tchin met Marcello Mastroianni (1984).

Allround actrice

Parry werkte ook met andere grote toneelregisseurs als Andreas Voutsinas, Maurice Béjart, Declan Donnellan en Deborah Warner. Op het witte doek was zij onder meer te zien in Monsieur Ripois van René Clément (1954), Midnight Lace (1960) van David Miller, Romeo and Juliet van Franco Zeffirelli (1968), Oh! What a lovely war! van Richard Attenborough (1969) en La Fille prodigue (Jacques Doillon, 1981).

Vorig jaar nog speelde zij naast Michel Piccoli in "Le Goût des myrtilles" van Thomas de Thier.

(Belga)

Parry zette haar eerste stappen op de bühne op twaalfjarige leeftijd en speelde in talrijke producties van haar echtgenoot, waaronder King Lear (in de Amerikaanse tv-versie van het stuk speelde ze naast Orson Welles), La Cerisaie met Michel Piccoli en 1981 en Tchin Tchin met Marcello Mastroianni (1984). Parry werkte ook met andere grote toneelregisseurs als Andreas Voutsinas, Maurice Béjart, Declan Donnellan en Deborah Warner. Op het witte doek was zij onder meer te zien in Monsieur Ripois van René Clément (1954), Midnight Lace (1960) van David Miller, Romeo and Juliet van Franco Zeffirelli (1968), Oh! What a lovely war! van Richard Attenborough (1969) en La Fille prodigue (Jacques Doillon, 1981). Vorig jaar nog speelde zij naast Michel Piccoli in "Le Goût des myrtilles" van Thomas de Thier.(Belga)