'Je bent het levende symbool van het meesterwerk dat Frankrijk heeft voortgebracht tijdens deze eeuw die we samen hebben doorgebracht. Je verdient respect en bewondering, maar ook de liefde en warmte die ik sinds altijd met je deel. Gelukkige verjaardag, mijn Alain. Ik hou tachtig keer van je.'

Brigitte Bardot, femme fatale van de Franse cinema, is de verjaardag van homme fatal Alain Delon niet vergeten. Ze toont haar liefde voor de rasacteur en cultheld in een mooie verjaardagsbrief die ze persbureau AFP liet inkijken.

AFP
© AFP

Bardot, inmiddels 81, en Alain Delon ontmoetten elkaar voor het eerst in 1958 in de bekende Studio Harcourt, in Parijs, tijdens een shooting van fotograaf Sam Levin in het kader van 's werelds mooiste kus. Dat sprak destijds voor zich: beide iconen, onweerstaanbaar verleidelijk, werden wereldwijd op handen gedragen vanwege hun charisma en fabuleuze looks. Ze speelden ook samen in twee films: 'Les Amours célèbres' van Michel Boisrond (1961) en 'Histoires extraordinaires', van Federico Fellini, Louis Malle en Roger Vadim (1968).

Maar verliefd? Dat waren ze blijkbaar nooit. 'Alain is altijd mijn grote vriend gebleven, zoals een broer. Wij zijn nog altijd heel close, maar verliefd zijn we nooit geweest', beweerde Bardot vorig jaar in Le Parisien.

/
© /
EPA
© EPA
EPA
© EPA

Lees ook: Franse cultacteur Alain Delon wordt 80: zeven topfilms uit zijn oeuvre Rasacteur, tieneridool, stijlicoon, playboy: Alain Delon was het allemaal. Vandaag wordt hij tachtig. Een hommage aan 'la plus belle gueule du cinéma français' in zeven films.

'Je bent het levende symbool van het meesterwerk dat Frankrijk heeft voortgebracht tijdens deze eeuw die we samen hebben doorgebracht. Je verdient respect en bewondering, maar ook de liefde en warmte die ik sinds altijd met je deel. Gelukkige verjaardag, mijn Alain. Ik hou tachtig keer van je.'Brigitte Bardot, femme fatale van de Franse cinema, is de verjaardag van homme fatal Alain Delon niet vergeten. Ze toont haar liefde voor de rasacteur en cultheld in een mooie verjaardagsbrief die ze persbureau AFP liet inkijken.Bardot, inmiddels 81, en Alain Delon ontmoetten elkaar voor het eerst in 1958 in de bekende Studio Harcourt, in Parijs, tijdens een shooting van fotograaf Sam Levin in het kader van 's werelds mooiste kus. Dat sprak destijds voor zich: beide iconen, onweerstaanbaar verleidelijk, werden wereldwijd op handen gedragen vanwege hun charisma en fabuleuze looks. Ze speelden ook samen in twee films: 'Les Amours célèbres' van Michel Boisrond (1961) en 'Histoires extraordinaires', van Federico Fellini, Louis Malle en Roger Vadim (1968).Maar verliefd? Dat waren ze blijkbaar nooit. 'Alain is altijd mijn grote vriend gebleven, zoals een broer. Wij zijn nog altijd heel close, maar verliefd zijn we nooit geweest', beweerde Bardot vorig jaar in Le Parisien.