Rigg vertolkte onder andere Tracy di Vicenzo in On Her Majesty's Secret Service. Daarin trouwde zij als enige Bondgirl ooit met James Bond, eenmalig vertolkt door George Lazenby.

De actrice speelde vanaf 2013 in de populaire serie Game of Thrones de rol van Lady Olenna Tyrell. In de Britse televisieserie De Wrekers vertolkte zij in de jaren '60 de rol van Mrs. Emma Peel. Ook speelde ze rollen in onder andere The Assassination Bureau, Theatre of Blood en The Hospital.

'Ze was een icoon in de wereld van film, theater en televisie', zo laat haar manager weten. Dochter Rachael Stirling, tevens actrice, meldt dat haar moeder 'thuis, omringd door haar familie, vredig in haar slaap is overleden. Ze bracht de laatste maanden van haar leven door in liefde.' (Belga)

Rigg vertolkte onder andere Tracy di Vicenzo in On Her Majesty's Secret Service. Daarin trouwde zij als enige Bondgirl ooit met James Bond, eenmalig vertolkt door George Lazenby. De actrice speelde vanaf 2013 in de populaire serie Game of Thrones de rol van Lady Olenna Tyrell. In de Britse televisieserie De Wrekers vertolkte zij in de jaren '60 de rol van Mrs. Emma Peel. Ook speelde ze rollen in onder andere The Assassination Bureau, Theatre of Blood en The Hospital. 'Ze was een icoon in de wereld van film, theater en televisie', zo laat haar manager weten. Dochter Rachael Stirling, tevens actrice, meldt dat haar moeder 'thuis, omringd door haar familie, vredig in haar slaap is overleden. Ze bracht de laatste maanden van haar leven door in liefde.' (Belga)