'We hebben gekozen voor een film waarbij de hand van een getalenteerd regisseur al meteen in het oog sprong vanaf de geestige openingsscene', motiveert de professionele jury zijn keuze. 'Boi is een film die de relatie tussen twee broers aanwendt om op een boeiende manier een punt te maken over Europese migranten in België. Zijn humor, camera die op de huid van de personages zit en naturelle acteursregie waren elementen die de jury als bijzonder sterk beschouwden.'

Aan deze - officieel - ' Nationale Loterijprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm' hangt ook een geldcheque van 2000 euro. De professionele jury bestond uit regisseurs Stephan Streker, Samuel Lampaert en Karen Vázquez, producent Xavier Rombaut, actrice Sachli Gholamalizad en scenariste Sanne Nuyens.

Anthony Nti, een student aan het RITS in Brussel, won met 'Boi' eerder in de week ook al de publieksprijs in dezelfde categorie.

Vorig jaar mocht het jonge talent al afzakken naar het Franse Clermont-Ferrand waar zijn productie 'Kwaku' werd geselecteerd in de sectie 'Regards d'Afrique' van het internationale kortfilmfestival. Antony Nti, een naam om in het oog te houden. (DB)

'We hebben gekozen voor een film waarbij de hand van een getalenteerd regisseur al meteen in het oog sprong vanaf de geestige openingsscene', motiveert de professionele jury zijn keuze. 'Boi is een film die de relatie tussen twee broers aanwendt om op een boeiende manier een punt te maken over Europese migranten in België. Zijn humor, camera die op de huid van de personages zit en naturelle acteursregie waren elementen die de jury als bijzonder sterk beschouwden.'Aan deze - officieel - ' Nationale Loterijprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm' hangt ook een geldcheque van 2000 euro. De professionele jury bestond uit regisseurs Stephan Streker, Samuel Lampaert en Karen Vázquez, producent Xavier Rombaut, actrice Sachli Gholamalizad en scenariste Sanne Nuyens. Anthony Nti, een student aan het RITS in Brussel, won met 'Boi' eerder in de week ook al de publieksprijs in dezelfde categorie. Vorig jaar mocht het jonge talent al afzakken naar het Franse Clermont-Ferrand waar zijn productie 'Kwaku' werd geselecteerd in de sectie 'Regards d'Afrique' van het internationale kortfilmfestival. Antony Nti, een naam om in het oog te houden. (DB)