Het is de eerste maal dat de European Film Academy de Young Audience Award organiseert. Het is dan ook onmiddellijk een schot in de roos voor de Belgische productie 'Blue Bird'. De film van Gust Van Den Berghe is samen met het Nederlandse 'Kauwboy' en het Frans-Zwitserse 'Sister' door een jury - bestaande uit drie voorzitters van Europese jeugdfilmfestivals - genomineerd voor de debuterende award.

Kinderen als jury

Op 10 juni zullen de films in zes Europese steden(Amsterdam, Belgrado, Kopenhagen, Erfurt, Norrköping en Turijn) vertoond worden. De vertoningen zijn enkel voorzien voor kinderen, die na afloop onmiddellijk op hun favoriete film mogen stemmen. De winnaar wordt beloond met een zilveren beeltenis van een vrouw gekleed in een met sterren beklede jurk.

Van Den Berghe baseerde zich voor 'Blue Bird' op een toneelstuk van Maurice Maeterlinck. Als kijker wordt je mee op pad genomen met twee Afrikaanse kinderen die voor het einde van de dag hun blue bird proberen terug te vinden. De tocht mondt uit in een verrijking van de jonge koters hun leven.

Ken je jonge vlegels die staan te trappelen om mee te doen aan de filmvoorstellingen van de Young Audience Award, dan moet je op 10 juni in het Amsterdamse Eye Film Institute zijn. (JVDV)

Het is de eerste maal dat de European Film Academy de Young Audience Award organiseert. Het is dan ook onmiddellijk een schot in de roos voor de Belgische productie 'Blue Bird'. De film van Gust Van Den Berghe is samen met het Nederlandse 'Kauwboy' en het Frans-Zwitserse 'Sister' door een jury - bestaande uit drie voorzitters van Europese jeugdfilmfestivals - genomineerd voor de debuterende award. Kinderen als juryOp 10 juni zullen de films in zes Europese steden(Amsterdam, Belgrado, Kopenhagen, Erfurt, Norrköping en Turijn) vertoond worden. De vertoningen zijn enkel voorzien voor kinderen, die na afloop onmiddellijk op hun favoriete film mogen stemmen. De winnaar wordt beloond met een zilveren beeltenis van een vrouw gekleed in een met sterren beklede jurk. Van Den Berghe baseerde zich voor 'Blue Bird' op een toneelstuk van Maurice Maeterlinck. Als kijker wordt je mee op pad genomen met twee Afrikaanse kinderen die voor het einde van de dag hun blue bird proberen terug te vinden. De tocht mondt uit in een verrijking van de jonge koters hun leven. Ken je jonge vlegels die staan te trappelen om mee te doen aan de filmvoorstellingen van de Young Audience Award, dan moet je op 10 juni in het Amsterdamse Eye Film Institute zijn. (JVDV)